Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Και τυπικά η πώληση του Αστέρα στην αραβικών συμφερόντων Jermyn Street

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό της πώλησης είχε ανέλθει στα 400 εκατ. ευρώ

asteras-vouliagmenis

Την εταιρεία Jermyn Street Real Estate Fund IV LP ανακήρυξε ως προτιμώμενο επενδυτή για την πώληση της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας κατά τη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα, μετά και την παροχή έγγραφης συναίνεσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Η Jermyn Street Real Estate Fund είχε υποβάλει την υψηλότερη προσφορά ύψους 400 εκατ. ευρώ. Η προσφορά αυτή αφορούσε το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», όπως οι μετοχές αυτές θα διαμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Με την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος η Εθνική Τράπεζα ενισχύει ακόμη περισσότερο το δείκτη κεφαλαιακής της επάρκειας, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης που έχει καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η AGC Jermyn Street ανήκει στο αραβικών συμφερόντων fund AGC Equity Partners που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 2 δισ. ευρώ. με γραφεία στην Μέση Ανατολή και στο Λονδίνο. Το fund εκπροσωπεί έξι επενδυτικά κεφάλαια, από το Αμπού Ντάμπι, το Ντουμπάι, το Κουβέιτ και άλλα Εμιράτα, καθώς και τον τουρκικό κολοσσό Dogus ο οποίος μετέχει με ποσοστό 15%.

By