Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κακλαμάνης: Καταγγέλλει τη συμφωνία για Πανγαία

Καλεί τον κ. Στουρνάρα να διερευνήσει το ζήτημα που έχει «οσμή σκανδάλου»

ap.kaklamanisA«Λεόντειο συμφωνία» χαρακτηρίζει τη συμφωνία μεταξύ της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και της εταιρείας Ισραηλινών συμφερόντων και την καταγγέλλει με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

«Η Εθνική Τράπεζα κατήρτισε λεόντειο συμφωνία εις βάρος της και υπέρ της ισραηλινών συμφερόντων Invel του κ. Στάινμετζ για την πώληση της θυγατρικής της ΠΑΝΓΑΙΑ αντί 600 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων η Invel θα καταβάλει μόνον 140 εκατομμύρια ευρώ και τα υπόλοιπα 460 εκατομμύρια θα τα δανειστεί από την ΕΤΕ με επιτόκιο 2,72%. Παραλλήλως θα εκμισθώσει στην ΕΤΕ 8 ακίνητα με μίσθωμα απόδοσης 9%», τόνισε.

Ο κ. Κακλαμάνης επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας υπήρξε έντονη αμφισβήτηση και καλεί τον κ. Στουρνάρα να διερευνήσει το ζήτημα που έχει «οσμή σκανδάλου».

Πριν από λίγες ημέρες διαβιβάστηκε στη Βουλή έγγραφο του ΤΑΙΠΕΔ σύμφωνα με το οποίο «χαρτοφυλάκιο συνολικά 14 ακινήτων, κατακυρώθηκε προσωρινά στην Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, έναντι ποσού 115,5 εκατομμυρίων ευρώ».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By