Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Επίπληξη Μπούρα στους δύο αντάρτες

Με τη διαγραφή… φλέρταραν οι Ν.Κακλαμάνης και Δ.Κυριαζίδης

kyriazidisAΤο πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης έδωσε η Βουλή με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο «Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών» που περιλαμβάνει και την τροπολογία- προαπαιτούμενο για τους εκπαιδευτικούς με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

«Παρών»

Το «παρών» ωστόσο, που δήλωσαν οι γαλάζιοι Ν. Κακλαμάνης και Δ. Κυριαζίδης στην επίμαχη ρύθμιση εξόργισε το Μέγαρο Μαξίμου που έστειλε σαφές μήνυμα διαγραφής σε όποιον διανοηθεί άλλη φορά να πάει κόντρα στην επίσημη γραμμή.

Από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού στη Βουλή, έγινε γνωστό ότι ο Α. Σαμαράς επικοινώνησε με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Θ. Μπούρα, προκειμένου ο τελευταίος να μεταφέρει αυστηρό μήνυμα στους δύο βουλευτές.  Μάλιστα, ο τελευταίος τους μάλωσε, βάζοντας τους να γράψουν δέκα φορές έκαστος «υπόσχομαι να μην ξαναψηφίσω παρών σε τροπολογία». Επιπλέον, τους προειδοποίησε ότι «αν σε οποιαδήποτε μελλοντική ψηφοφορία σχετική με προαπαιτούμενα, προκειμένου δηλαδή, η Ελλάδα να πάρει την αναγκαία δόση του δανείου, ώστε να βγούμε επιτέλους από την κρίση, υπάρξει διαφοροποίηση βουλευτή από την θέση της κυβέρνησης, τότε η ΝΔ θα είναι υποχρεωμένη να διαγράψει τον βουλευτή αυτόν».

Υπερψηφίστηκε 

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε έξι άρθρα που αφορούν μεταξύ άλλων, στην κοινοποίηση πράξεων προς τους φορολογούμενους, στα όργανα που είναι αρμόδια για την είσπραξη του φόρου, στις κατασχέσεις και την εντός 30 ημερών ειδοποίηση. Ψήφισαν συνολικά 93 από τους 100 βουλευτές του Α’  Θερινού Τμήματος. Τόσο το άρθρο για την κοινοποίηση πράξεων όσο και για τις κατασχέσεις έλαβαν 52 ναι, έναντι 41 κατά. Τα άλλα άρθρα υπερψηφίστηκαν από 57 βουλευτές, έναντι 36 που καταψήφισαν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By