Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Καλά κρατεί το αντάρτικο του γάλακτος

Στο πυρ το εξώτερον στέλνουν ολοένα και περισσότεροι κυβερνητικοί βουλευτές τις ρυθμίσεις για το γάλα, ενόψει της κατάθεσης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

moraitis600_200314

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Μωραΐτης που έχει εκφράσει την διαφωνία του, στο προφίλ του στα social media μιλάει για πελατειακό κράτος και για κατάρρευση των επιχειρημάτων εκείνων που κάνουν λόγο για προαπαιτούμενα με την τρόικα. «Αυτό είναι το πελατειακό κράτος! Τα προσχήματα περί προαπαιτούμενων της τρόικας έχουν πλέον καταρρεύσει και γελοιοποιηθεί! Αντί να κάνουν αυτό που συμφέρει την χώρα και την κοινωνία….

Μετράνε «κεφάλια» – ψηφαλάκια! 

«Ζυγίζουν» κοινωνικές ομάδες και μετράνε «κεφάλια» – ψηφαλάκια! Αν αυτό δεν είναι η επιτομή του πελατειακού κράτους, τι είναι…», αναφέρει, ενώ μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής χαρακτήρισε εξευτελιστικό να έρθει το νομοσχέδιο ως κατεπείγον, σε τρία άρθρα. «Κάθε βουλευτής έχει ευθύνη να πει ένα όχι σε όλα αυτά», είπε και πρόσθεσε: «Δεν έχει έρθει το πολυνομοσχέδιο, αλλά ενημερώνω ότι διάφορες επαγγελματικές ομάδες κάθονται μαζί με τον υπουργό και διαπραγματεύονται, ε, αυτό κι αν δεν είναι η μεγάλη ξεφτίλα. Κάποιοι κλείνουν από την πίσω πόρτα τα θέματά τους και αυτό είναι η επιτομή του πελατειακού κράτους και αυτό το πελατειακό κράτος έχει πρόσωπο».

Σιγοβράζει και η ΝΔ

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Καράμπελας ζητούσε να βρεθεί μια άλλη λύση στην υπόθεση του γάλακτος, ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου Γ. Βλάχος συνομιλώντας με δημοσιογράφους είπε ότι όπως είναι η ρύθμιση «διαλύεται ο παραγωγικός ιστός της κτηνοτροφίας».

By