Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καλαμάτα: Κύκλωμα εφοδίαζε μετανάστες με πλαστά διαβατήρια

Που τα χρησιμοποιούσαν για να ταξιδέψουν σε χώρες της Ε.Ε

diavatirio622_300114

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας εφοδίαζαν έναντι χρηματικής αμοιβής παράτυπους μετανάστες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα που τα χρησιμοποιούσαν για να ταξιδέψουν σε χώρες της Ε.Ε. προχώρησε η Aσφάλεια Καλαμάτας.

Συνολικά συνελήφθησαν έξι Σύροι 20, 24, 24, 42, 30 και 40 ετών και ένας 35χρονος Ρουμάνος, από τους οποίους οι τρεις είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και παράβασης της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 58χρονο από τη Συρία, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, και άγνωστο αριθμό μελών της.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας αστυνομικοί της Ασφάλειας, στον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων ενός 24χρονου, ο οποίος συνοδευόταν και θα συνταξίδευε με τον 35χρονο για το Μόναχο, διαπίστωσαν ότι ήταν πλαστά και τον συνέλαβαν.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 24χρονος είχε προμηθευτεί το πλαστό διαβατήριο από άλλο άγνωστο μέλος της οργάνωσης. Επίσης, διακριβώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιούσε κατάστημα ιδιοκτησίας του 58χρονου σε περιοχή της Αττικής, ώστε να εφοδιάζει αλλοδαπούς με ανάλογα πλαστά έγγραφα έναντι χρηματικής αμοιβής, με απώτερο σκοπό να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνέχεια, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, έγινε έρευνα στο κατάστημα της Αττικής, εντός του οποίου συνελήφθησαν οι άλλοι πέντε.

Στην έρευνα στο κατάστημα αλλά και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 35.915 ευρώ και 26 δολάρια, δελτίο ταυτότητας κυπριακών και σουηδικών αρχών, άδεια ικανότητας οδηγού των συριακών αρχών, οκτώ κινητά τηλέφωνα και πλήθος εγγράφων και φωτογραφιών.

Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ώστε να ερευνηθεί όλο το εύρος και το πεδίο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης.

By