Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καλλιτέχνες του δρόμου κατά του φασισμού

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στον Άγιο Παντελήμονα

agapiΑντιφασιστικό συλλαλητήριο με προσυγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας στις 12 το μεσημέρι και πορεία προς τον Άγιο Παντελεήμονα και διαδήλωση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο σταθμό Λαρίσης διοργανώνει ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών, Συλλογικοτήτων και Πρωτοβουλιών Αθήνας-Πειραιά. Στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα έχει προγραμματισθεί πολιτιστική εκδήλωση με μουσικούς και καλλιτέχνες του δρόμου.

Λίγο αργότερα και «ένα χιλιόμετρο μακριά», στις έξι το απόγευμα, η Χρυσή Αυγή διοργανώνει ανοικτή συγκέντρωση στο Σταθμό Λαρίσης, προκειμένου -όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσή της- «οι Έλληνες Εθνικιστές να στείλουν ηχηρό μήνυμα ενάντια στις άδικες, παράνομες, αντισυνταγματικές και αμιγώς πολιτικές διώξεις κατά του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου και των δυο βουλευτών Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού».

Ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης προειδοποίησε ότι δεν θα ξαναδώσει άδεια για διοργάνωση εκδηλώσεων στον Αγ. Παντελεήμονα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας. Όπως χαρακτηριστικά είπε «αν συνεχίσει η πλατεία να χρησιμοποιείται για μάχη συμβόλων, είμαι υποχρεωμένος να μην την ξαναδώσω» και προσέθεσε ότι πλέον τις πολιτιστικές εκδηλώσεις θα διοργανώνει ο ίδιος ο δήμος Αθηναίων. Αλλά κι αυτό, όπως είπε, θα είναι δύσκολο διότι «σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης της παιδικής χαράς και συνολικά της πλατείας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By