Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Καλλονή (2-0 τον Πανθρακικό), Ουντινέζε (4-2 την Πάρμα): τεράστιες οι διαφορές…

Δεν δυσκολεύτηκε η Καλλονή να πάρει τη νίκη από τον Πανθρακικό με 2-0 φτάνοντας στους δέκα βαθμούς και πιάνοντας Ατρόμητο, Ολυμπιακό, Κέρκυρα και Παναθηναϊκό! Την ίδια ώρα, σε ένα ματς… άλλου επιπέδου, η Ουντινέζε με τον Ορέστη Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, επικρατούσε με 4-2 της Πάρμα.

thumbnailΑναστασιάδης και Μανούσος ήταν οι σκόρερ για την ομάδα της Καλλονής που έκανε… ομορφιές στο γήπεδο της Μυτιλήνης -κάποιες στιγμές βέβαια- κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου που μπορεί και απολαμβάνει την αγαπημένη του ομάδα. Η περασμένη σεζόν βλέπετε, πρώτη της Καλλονής στην Σούπερ Λιγκ βρήκε την ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη …εξόριστη στο αχανές Ολυμπιακό Στάδιο της Καλογρέζας.

Χωρίς άγχος η Καλλονή, με τόσους βαθμούς κερδισμένους (κι ανάμεσα στα αποτελέσματα, η νίκη επί του Παναθηναϊκού), διατήρησε το απόλυτο στην έδρα της. Κόντρα σε ένα Πανθρακικό με κτυπητές αδυναμίες στον επιθετικό τομέα.

foto5Τεράστια διαφορά

Σχεδόν παράλληλα, παρακολουθώντας τον αγώνα της Ουντινέζε με την Πάρμα, έβλεπες τη διαφορά. Τεράστια! Σε όλα τα επίπεδα -και χωρίς δόση υποτίμησης στην προσπάθεια των δικών μας παιδιών.

Πολλές φάσεις, μαζί… γκολ και θέαμα στο Φρίουλι, Ο Αντόνιο Ντι Νατάλε και η παρέα του από τη μια -με τον Καρνέζη στην ενδεκάδα- οι παρμεζάνι να προσπαθούν από την άλλη χωρίς να τα καταφέρνουν να πάρουν το αποτέλεσμα.

Ο Ντι Νατάλε πέτυχε δύο γκολ (28′, 45′), ο Καρνέζης έκανε τέσσερις εντυπωσιακές επεμβάσεις, με τους δυο τους να είναι οι πρωταγωνιστές των γηπεδούχων. Βασικός ξεκίνησε και ο Παναγιώτης Κονέ, που ετοίμασε το πρώτο γκολ του Ντι Νατάλε και αντικαταστάθηκε στο 66′ από τον Ντομίτσι, έχοντας δεχθεί κίτρινη κάρτα στο 38′. Η Πάρμα προηγήθηκε αλλά ο Ντι Νατάλε έφερε την ανατροπή. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με πέναλτι «αλα Πανένκα» του Κασάνο, ο Κονέ έχασε ευκαιρία στο 49′, αλλά ο Ερτό στο 58′ πέτυχε το 3-2. Στο 76′ η Πάρμα έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ακουα και το 4-2 διαμορφώθηκε στο 84′ με τον Τερό.

Ένα… άλλο ματς, συγκριτικά με εκείνο της Λέσβου. Τόσες διαφορές…

Β.Μελέκογλου

By