Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Καλύτεροι όροι αποπληρωμής για την Ελλάδα;

Τι ζητά ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος χριστιανοδημοκρατικού κόμματος

Copyright: AFP
Copyright: AFP

Καλύτερους όρους αποπληρωμής των δανείων για την Ελλάδα ζητεί ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) και πρωθυπουργός της Έσσης Φόλκερ Μπουφιέ.

Μιλώντας στην οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt και απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, ο Γερμανός πολιτικός προτείνει την παράταση, έως και δέκα χρόνια, του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που έχουν ήδη χορηγηθεί.

«Επιπλέον θα μπορούσα να φανταστώ και μία μείωση των επιτοκίων για τα δάνεια προς την Ελλάδα. Δεν είναι ό,τι καλύτερο για τους πιστωτές, αλλά τουλάχιστον θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους, δεν θα τα χάσουν» επισημαίνει ο Φόλκερ Μπουφιέ. Σε κάθε περίπτωση, απορρίπτει ένα νέο κούρεμα για την Ελλάδα. Σε αυτήν την περίπτωση «οι επιπτώσεις για τη γερμανική οικονομία θα ήταν απρόβλεπτες» δηλώνει ο Γερμανός πολιτικός στην εφημερίδα Handelsblatt.

Σημειώνεται ότι ο Φόλκερ Μπουφιέ είναι και πρωθυπουργός στο κρατίδιο της Έσσης και δίνει τον προσωπικό του προεκλογικό αγώνα, καθώς, στις 22 Σεπτεμβρίου και παράλληλα με τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές, γίνονται στην Έσση οι εκλογές για την τοπική βουλή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By