Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καμίνης: Κόλαφος για τη δημοκρατία εάν μπει η Χρυσή Αυγή στον β΄γύρο

 Εξαπέλυσε επίθεση στον Άρη Σπηλιωτόπουλο κατηγορώντας τον ότι προσχωρεί στις θέσεις της Χρυσής Αυγής

kaminis

Σοβαρό πλήγμα όχι μόνο για τον δήμο αλλά και για τη δημοκρατία, τους θεσμούς και το πολιτικό σύστημα, χαρακτήρισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιόφωνο του ΒΗΜΑ FM ενδεχόμενη επικράτηση στο β΄γύρο των δημοτικών εκλογών του υποψηφίου της Χρυσής Αυγής.

 «Είναι πάρα πολύ κρίσιμο να μην μπει η Χρυσή Αυγή στον β’ γύρο» τόνισε ο Γιώργος Καμίνης και προσέθεσε: «Εάν ω μη γένοιτο, που δεν το πιστεύω ότι θα συμβεί, γίνει αυτό, έχω δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ότι κάθε δημοκράτης υποψήφιος, όποιος και αν ήταν ο άλλος υποψήφιος, θα τον ψήφιζε. Περιμένω και από τους άλλους να συμβεί το ίδιο»  τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα  άσκησε κριτική στη στάση και τη ρητορική του Άρη Σπηλιωτόπουλου τον οποίο  κατηγόρησε ότι προσχωρεί στις θέσεις της Χρυσής Αυγής ειδικά στο θέμα του τεμένους. Συγκεριμένα, ο κ. Καμίνης  σημείωσε:

«Βλέπω τον κ. Σπηλιωτόπουλο αυτή τη στιγμή να έχει μια πάρα πολύ επαμφοτερίζουσα στάση σε κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτό του τεμένους στο Βοτανικό. Προσπαθεί να προσεταιριστεί ένα ακροατήριο, προσχωρώντας ουσιαστικά στις θέσεις της Χρυσής Αυγής. Η πρότασή μου είναι να γίνει εκεί όπου έχει χωροθετηθεί εδώ και χρόνια. Αν κάποιος θέλει να γίνει κάπου αλλού, πρέπει να μας εξηγήσει τον λόγο. Και με συγχωρείτε πάρα πολύ, αλλά δεν μπορούμε να το ανακαλύπτουμε τώρα, μετά από χρόνια, όταν ως υπουργός Παιδείας έκανε την «πάπια» και κρυβόταν στο θέμα των παράνομων τζαμιών. Δεν υπήρχαν τότε; Φυσικά και υπήρχαν. Γιατί δεν έλεγε τότε ότι δεν το θέλει και αντιθέτως υπέγραψε και μνημόνιο με τον Δήμο και το υπουργείο Αμυνας για να γίνει το τέμενος στο Βοτανικό; Δεν έχουμε λίγη ντροπή, ρε παιδί μου, σ’ αυτόν τον τόπο; Ετσι αβασάνιστα μπορεί ένας πολιτικός να αλλάζει θέση από τη μια στιγμή στην άλλη για τα ψηφαλάκια; Δεν είναι ντροπή αυτό;» 

By