Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καμίνης: «Υπήρξε αδικαιολόγητη βία από την αστυνομία στην Νομική»

Αντίθετος με την αστυνομική βία αλλά και τις καταλήψεις ο δήμαρχος Αθηναίων

mat-nomiki

Την αντίθεση του για την υπέρμετρη αστυνομική βία κατά την διάρκεια των επεισοδίων στην Νομική Σχολή εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

«Υπήρξε αδικαιολόγητη βία από την αστυνομία, όμως θα πρέπει να απαντήσουν οι δημοτικές παρατάξεις εάν συμφωνούν με τις καταλήψεις στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και επέμεινε να πουν την άποψή τους εάν συμφωνούν να εορτάζεται η επέτειος του Πολυτεχνείου με καταλήψεις σε Σχολές.

Η κατάληψη, συνέχισε, είναι ένα λυπηρό φαινόμενο και δεν είναι τρόπος που πρέπει να τιμάται η φοιτητική εξέγερση του 73.

«Το Πολυτεχνείο έγινε εναντίον της Χούντας. Σήμερα δεν έχουμε Χούντα. Μπορεί να υπάρχουν διάσπαρτα φαινόμενα αυταρχισμού αλλά δεν μπορεί να καταργούνται δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα και να εμποδίζεται η ελεύθερη διακίνηση ιδεών με το κλείσιμο των σχολών» είπε.

Ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι η αστυνομία, συχνά, λειτουργεί υπέρμετρα και, όπως είπε, το έχουμε δει με το κλείσιμο όλου του κέντρου της Αθηνάς, στις περιπτώσεις διαδηλώσεων. Ωστόσο διευκρίνισε πως δεν είναι όμως κατάλληλος τρόπος απότισης τιμής το να καταλαμβάνονται πανεπιστήμια ή να κλείνουν σχολεία.

«Έτσι εμποδίζεται η εκπαιδευτική λειτουργία και το δικαίωμα στη μόρφωση. Όσο η χώρα δεν έχει εκπαίδευση, δεν θα έχει παιδεία. Όσο δεν έχει παιδεία τόσο δεν θα έχει πολιτισμό. Και οι χώρες που δεν έχουν πολιτισμό, δεν έχουν μέλλον» είπε ο κ. Καμίνης.

By