Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πυρά Καμίνη κατά της Χρυσής Αυγής

Με αφορμή την αυριανή εκδήλωση διανομής τροφίμων

xrisiaygiAΤην πρόθεσή του να μην επιτρέψει στη Χρυσή Αυγή να προχωρήσει αύριο το απόγευμα σε διανομή τροφίμων στην πλατεία Αττικής γνωστοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Το κόμμα διοργανώνει αύριο στις 18:00 στην πλατεία Αττικής εκδήλωση, κατά την οποία προγραμματίζει να διανείμει προϊόντα και τρόφιμα σε Έλληνες πολίτες.

Όπως έχει ανακοινωθεί, έχουν σκοπό να δώσουν το παρών τόσο βουλευτές και στελέχη όσο και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Αθηναίων διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως «δεν πρόκειται να ανεχθεί την πραγματοποίηση της εκδήλωσης».

«Η δημοτική αρχή της Αθήνας έχει καταστήσει σαφές, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι για τη δημόσια διανομή ειδών σε δημόσιο χώρο της πόλης, απαραίτητη είναι η σχετική άδεια από τον δήμο Αθηναίων», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Καμίνης.

«Ως εκ τούτου», προσθέτει, «η προγραμματισμένη για αύριο διανομή ειδών και τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή στην πλατεία Αττικής είναι παράνομη, καθώς δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αδειοδότησης και πολιτικά απαράδεκτη, διότι προάγει συνειδητά το ρατσισμό και την ξενοφοβία».

Για τον λόγο αυτόν διαμηνύει πως σε κάθε περίπτωση «εφαρμόζοντας τη νομοθεσία, ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, δεν πρόκειται να ανεχθεί την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By