Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Καμπάνια προώθησης ελληνικών κρασιών ύψους 78 εκατ. ευρώ

Από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

santorini wineΤη συνέχιση της εφαρμογής του ειδικού μέτρου στήριξης «Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών» για την πενταετία 2014-2018 αποφάσισε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι ιδιαίτερα αυξημένος σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο εφαρμογής και ανέρχεται σε 72 εκατ. €, εκ των οποίων 36 εκατ. € αφορούν κοινοτική συμμετοχή.

Οπως σημειώνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το εν λόγω μέτρο αποσκοπεί στην ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης του ελληνικού οίνου στις σημαντικότερες αγορές τρίτων χωρών όπως είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ρωσία, η Κίνα, η Ελβετία, κ.α. καθώς και στη μεγιστοποίηση των οφελών των ελληνικών συνεταιριστικών και ιδιωτικών οινοποιητικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το μέτρο είναι συγχρηματοδοτούμενο και ενισχύεται κατά 50% από κοινοτικούς πόρους, 30% από εθνικούς και το 20% από την ιδία συμμετοχή των δικαιούχων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος για την περίοδο 2010 – 2013 ανήλθε στα 36,3 εκατ. ευρώ, ενώ η απορρόφηση των υλοποιηθέντων προγραμμάτων, κατά την τριετία εφαρμογής τους (2010-2012), ανήλθε περίπου στο 85%.

Τέλος, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης γνωστοποιεί ότι μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2013 ολοκληρώνονται και οι πληρωμές των δικαιούχων του προγράμματος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By