Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Όχι νέα παράταση στις φορολογικές δηλώσεις»

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα και σκέψη για παράταση.

forologikes-diloseis

Δεν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα με τις φορολογικές δηλώσεις ούτε σκέψη για παράτασή τους ξεκαθάρισε σήμερα ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ανέφερε ότι ήδη έχουν υποβληθεί περίπου δύο εκατομμύρια δηλώσεις και το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσουν μαζικές εκκαθαρίσεις φορολογικών δηλώσεων.

Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε επίσης ότι τα έσοδα από ΦΠΑ ανακάμπτουν και θα είναι εντός των στόχων του δημοσιονομικού προγράμματος ενώ και η υστέρηση στα έσοδα από τους άμεσους φόρους θα καλυφθεί πλήρως και την απέδωσε κυρίως στην παράταση που δόθηκε στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Τα τεχνικά προβλήματα διέψευσε την Τρίτη και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αναφέροντας ότι από τις 25 Ιουνίου μέχρι και τη Δευτέρα, οι ημερήσιες υποβολές φορολογικών δηλώσεων κυμαίνονται μεταξύ των 65 και 75 χιλιάδων Ε1 τις εργάσιμες ημέρες και 35.000 με 40.00 τα Σαββατοκύριακα, περίπου στο μισό της αντοχής του συστήματος το οποίο μπορεί να ξεπεράσει τις 150.000 υποβολές ημερησίως.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By