Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καναδάς: Κατάσχεση διαβατηρίων των επίδοξων τζιχαντιστών

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σταματήσει την εκροή δυνάμεων από την χώρα

canadianpassport1

Τα πλέον δραστικά μέτρα παίρνει η κυβέρνηση του Καναδά για την πρόληψη ένταξης πολιτών της στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους.

Οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι θα κατασχέσουν τα διαβατήρια όλων όσων έχουν εκφράσει επιθυμία να γίνουν τζιχαντιστές και να εγκαταλείψουν τη χώρα για να μεταβούν στο Ιράκ.

Ο υπουργός μετανάστευσης, Κρις Αλεξάντερ τόνισε: «Αν έχουμε στοιχεία και εννοώ αδιάσειστα στοιχεία, ότι κάποιος έφυγε από τον Καναδά με την πρόθεση να διαπράξει εγκλήματα, εκ των οποίων και τρομοκρατικές επιθέσεις, τότε μπορούμε να κατάσχουμε ή να ακυρώσουμε τα διαβατήριά τους».

Υπολογίζεται ότι περίπου 30 Καναδοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις υπηρεσίες της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το μέτρο ελήφθη ώστε να αποτρέψει νέους ανθρώπους να ακολουθήσουν «ένα λάθος μονοπάτι», ενώ ο Αλεξάντερ επισήμανε πως όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στη Συρία ή το Ιράκ για να γίνουν τζιχαντιστές «περιορίζονται σε μία μικρή ομάδα ανθρώπων».

Οι δηλώσεις του στην National Post κλείνουν με την διαβεβαιώση ότι η Καναδική κυβέρνηση γνωρίζει τι κάνει καθώς στο παρελθόν έχει πολλές φορές κάνει ελέγχους και ακυρώσεις διαβατηρίων ατόμων που ήθελαν να ενταχθούν σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

By