Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κανονικά η διαπραγμάτευση της Κρι Κρι στο Χρηματιστήριο

Επιστρέφει ο τίτλος της εταιρίας στην Κύρια αγορά του Χ.Α.

kri kri 2

Οι μετοχές της Κρι Κρι θα ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται κανονικά από σήμερα, 7 Ιανουαρίου, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην Κύρια αγορά. Η διαπραγμάτευση των μετοχών είχαν αρθεί μετά από τη πυρκαγιά που είχα ξεσπάσει στο εργοστάσιο της εταιρίας στις Σέρρες.

Σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, «οι ζημιές  στη μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών προσδιορίζονται σε €18,75εκ.  Καθ’ ότι οι κατεστραμμένες εγκαταστάσεις και το περιεχόμενο τους ήταν επαρκώς ασφαλισμένα, δεν αναμένεται να προκύψει επιβάρυνση των αποτελεσμάτων της χρήσης. Ο χρονικός ορίζοντας της είσπραξης της ασφαλιστικής αποζημίωσης δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια, στην παρούσα φάση. Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται η όλη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2014.

Για την αποκατάσταση της παραγωγικής λειτουργίας της μονάδας γαλακτοκομικών, έχει καταρτιστεί ήδη επιχειρησιακό σχέδιο άμεσης ανοικοδόμησης νέου εργοστασίου στον ίδιο χώρο. Με το νέο εργοστάσιο, η πλήρης αποκατάσταση της παραγωγικής λειτουργίας γαλακτοκομικών αναμένεται εντός του 2014. Για τη χρηματοδότηση της νέας επένδυσης θα χρησιμοποιηθούν καταρχήν τα υφιστάμενα ταμειακά διαθέσιμα, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με τις ασφαλιστικές εταιρείες για την είσπραξη μέρους της αποζημίωσης ως προκαταβολής και με τις συνεργαζόμενες τράπεζες για την εξασφάλιση νέων γραμμών χρηματοδότησης.

Για την προσωρινή κάλυψη των αναγκών της, η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει στη σύναψη συμφωνιών για την παραγωγή σχεδόν του συνόλου των κωδικών γαλακτοκομικών προϊόντων της σε ελληνικές παραγωγικές μονάδες τρίτων. Έτσι, δεν αναμένεται ουσιαστική εμφάνιση αδυναμίας της ομαλής τροφοδοσίας των προϊόντων της και της εξυπηρέτησης των παραγγελιών των πελατών της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By