Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κανονικά θα γίνει η δίκη του Σμπώκου για τις μίζες

Έπεσε στο κενό η αίτηση του κατηγορουμένου 

sbokos610_130114

Οριστικά και αμετάκλητα θα δικαστεί  από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ο  Γιάννης Σμπώκος για τη μίζα των 500.000 ευρώ που φέρεται ότι έλαβε για το εξοπλιστικό πρόγραμμα Ερμής.

Και αυτό γιατί,  ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής δεν έκανε δεκτή την αίτησή του με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Με το βούλευμα αυτό  παραπέμπεται σε δίκη ο κ.  Σμπώκος μαζί με τους Αντώνη Κάντα,  Ν. Λεονταρίτη και Ζ. Ανδρουλάκη για την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος Ερμής.

Ο κ. Σμπώκος αντιμετωπίζει την  κατηγορία της απιστίας, ενώ ο κ. Κάντας επιπρόσθετα  αντιμετωπίζει και την κατηγορία της δωροδοκίας ως προς την μίζα των 500.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι οι Κάντας, Λεονταρίτης και Ανδρουλάκης δεν κατέθεσαν αίτηση αναίρεσης στο Άρειο Πάγο κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σμπώκος έχει καταδικαστεί  σε κάθειρξη 16 ετών για τις μίζες  του τέως υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο, ενώ έχει και άλλες δικαστικές εμπλοκές σε εξοπλιστικά προγράμματα.

By