Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Και 3ο υπουργείο απαντά στον Καπερνάρο για την εκτόξευση πυραύλων στο διάστημα

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι το τρίτο κατά σειρά υπουργείο που απαντάει εγγράφως στον βουλευτή των ΑNEΛ για το αεροδρόμιο Καλαμάτας  

Δηλώσεις από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο μετά την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου

Ποιος το περίμενε ότι τρία υπουργεία θα έδιναν βάση στην ερώτηση του Βασίλη Καπερνάρου να μετατραπεί το αεροδρόμιο της Καλαμάτας βάση εκτόξευσης πυραύλων στο διάστημα για τουριστικούς λόγους.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι το τρίτο κατά σειρά υπουργείο που απαντάει εγγράφως στον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σημειώνοντας μάλιστα, ότι εξετάζει με τη «δέουσα προσοχή» τη σκοπιμότητα υλοποίησης τέτοιου τύπου επενδύσεων, εφόσον αυτές είναι υπαρκτές, εντός του πλαισίου της νομοθεσίας.

Η Φώφη Γεννηματά μάλιστα, υπογραμμίζει ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα απόκτησης εθνικής τεχνογνωσίας αιχμής όπως η αεροδιαστημική, αλλά και της εθνικής παρουσίας σε ανώτατα ιδρύματα του εξωτερικού που τελούν υπό την αιγίδα διεθνών οργανισμών, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τη «Μεσσηνιακή Αμφικτυονία», στις δραστηριότητες της οποίας είναι και η συνεργασία με τον καθηγητή αεροδιαστημικής κ. Παπαδόπουλο.

Με το μνημόνιο αυτό συμφωνήθηκε αμοιβαία στήριξη Ελλήνων για σπουδές σε υψηλού κύρους εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού στους τομείς της αεροναυτικής, αεροδιαστημικής, την περιβαλλοντική επιστήμη κ.α., ώστε εν συνεχεία η εμπειρία και η γνώση αυτή να επαναπατριστεί, παρέχοντας τη βάση για έναν νέο τομέα ανάπτυξης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By