Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καραγκούνης: Τα όρια του προυπολογισμού είναι πεπερασμένα

Σταύρος Κοντονής : «Αντιφατικές και προκλητικές οι αποφάσεις»

kontonis 2

Για αποφάσεις δύο ταχυτήτων έκανε λόγο, εμμέσως πλην σαφώς, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής σχολιάζοντας το πρωί στο ΣΚΑΙ την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές στις συντάξεις των δικαστικών λειτουργών.«Για τις καθαρίστριες δεν μπορεί να ισχύει αυτό που λεει ο Άρειος Πάγος, και να μην ισχύει για τους δικαστικούς ‘λόγω υπέρτερου συμφέροντος’» ανέφερε και χαρακτήρισε  «αντιφατικά και προκλητικά για την κοινή γνώμη αυτά τα πράγματα». Ωστόσο αναφέρθηκε και σε ««σοβαρές αποφάσεις των δικαστηρίων για τους αντιμνημονιακούς νόμους που πρέπει να γίνονται σεβαστές».

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης τόνισε πως «αν θέλουμε να μιλάμε για κράτος δικαίου, τότε οφείλουμε να σεβόμαστε όλες τις αποφάσεις του ΣτΕ και δεν μπορούμε να τις κρίνουμε» και υπενθύμισε ότι«υπήρχε σχετική δέσμευση της κυβέρνησης για ελαφρύνσεις τους ενστόλους και τους δικαστικούς».

afroditiA

Για το ίδιο θέμα η αναπληρώτρια γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Αφροδίτη Αλ Σάλεχ δήλωσε: «Πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις μάς αρέσουν δεν μας αρέσουν… Δεν υπάρχει απόφαση που δεν έχει εφαρμοστεί, εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ με την απόφαση για τις καθαρίστριες, ούτε εγώ ούτε το κόμμα μου, αλλά τι να κάνουμε, πρόκειται για αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Σχετικά με τις περικοπές που γίνονται σε συντάξεις και μισθούς ο κ. Καραγκούνης σχολίασε ότι «οι δυνατότητες του προϋπολογισμού είναι πεπερασμένες» και σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι η Ελλάδας βγαίνει σιγά-σιγά στις αγορές, «έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας». Παράλληλα πρόσθεσε πως «δεν υπάρχουν ισοδύναμα μέτρα».

Σύμφωνα με τον βουλευτή «πρέπει να προχωρήσουμε σε αποκρατικοποιήσεις όπως της ΔΕΗ, και σε μεγάλες επενδύσεις για να έχουμε μεγάλα έσοδα ώστε να βάλουμε τις βάσεις για την ελάφρυνση του ιδιωτικού τομέα.»

By