Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο Καραμανλής, ο ανασχηματισμός και το συνέδριο

Μετά την «έξωση» δύο καραμανλικών υπουργών στο πλαίσιο του ανασχηματισμού και εν όψει του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, τίθεται και πάλι το ερώτημα τι θα κάνει ο Κώστας Καραμανλής

karamanlis kΟ πρώην πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις από ορισμένους…. καραμανλικότερους του ιδίου, να παρέμβει στο συνέδριο, όμως δεν έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά του. Με δεδομένο άλλωστε πως ό,τι και να πει κινδυνεύει να εκληφθεί ως αιχμή κατά του Αντώνη Σαμαρά, για αυτό και μέχρι στιγμής έχει αποφύγει οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση.

Για τον ανασχηματισμό, ο κ. Καραμανλής ενημερώθηκε με καθυστέρηση αρκετών ωρών, καθώς βρισκόταν στα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου μαζί με την οικογένεια του και φίλους, μεταξύ των οποίων ο πρώην γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Ζαγορίτης. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν σχολίασε στο συνομιλητή του τις αλλαγές στην κυβέρνηση και μένει να φανεί εάν θα αποφασίσει να μιλήσει στο συνέδριο.

Γάλλοι και Κινέζοι στο συνέδριο

Πενταμελής αντιπροσωπεία του  Κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας θα παραβρεθεί στο συνέδριο της Νέα Δημοκρατίας, σύμφωνα με πληροφορίες. Ωστόσο, το σημαντικό για τη Νέα Δημοκρατία είναι ότι θα δώσει το παρόν και ο Λικ Φερί γκουρού του φιλελευθερισμού στη Γαλλία και πρώην υπουργός παιδείας επί Ζακ Σιράκ, ενώ είναι και αρθρογράφος Figaro.

Επίσης, στο συνέδριο θα παρευρεθεί και ο Γενικός γραμματέας ΕΛΚ Αντόνιο Λόπεζ.
(Visited 1 times, 1 visits today)
By