Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Καραμανλικά και διακομματικά

15 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή – Σήμερα η τελετή στις Βρυξέλλες

karamanlisΚαραμανλικές και διακομματικές παρουσίες κατεγράφησαν στο δείπνο που παρέθεσε το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής στο ξενοδοχείο Leopold στις Βρυξέλλες χθες, παραμονή της εκδήλωσης για τον Εθνάρχη. Σημειώνεται ότι η τελετή, που φέρει τον τίτλο «The necessity of Europe», λαμβάνει χώρα με τη συμπλήρωση 15 χρόνων από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και με την ευκαιρία της 10ης επετείου από τα εγκαίνια της «Γέφυρας» Κωνσταντίνος Καραμανλής, όπως ονομάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2003 ένας κεντρικός κόμβος του Μεγάρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο Πολωνός Επίτροπος για τον Προϋπολογισμό και τον Δημοσιονομικό Προγραμματισμό Γιάνους Λεβαντόφσκι, η Ελληνίδα Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη, και ο ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του Ιδρύματος Αντενάουερ δρ. Χανς – Γκερτ Πέττερινγκ, ο οποίος έχει διατελέσει επίσης Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Παρόντες, χθες, ήταν οι ευρωβουλευτές της Ν. Δ Μαριεττα Γιαννάκου, που μίλησε για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή (και την οποία προλόγισε ο Κωστής Καραμανλης ο νεότερος ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρυματος), Γιωργος Κουμουτσάκος (ο οποίος απηύθηνε επισης ένα σύντομο χαιρετισμό), Ροδη Κράτσα, Κωστας Πουπάκης, Γιωργος Παπανικολάου, αλλά και απο το ΠΑΣΟΚ οι ευρωβουλευτές Άννυ Ποδηματά και Μαριλένα Κοππά.

Παρών και ο πρέσβης της Ελλάδας στη μόνιμη αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες Κώστας Χαλαστάνης, ο άνθρωπος που εκ της θέσεως του είχε παραλάβει τη λίστα Λαγκάρντ.  Συγκίνηση προκάλεσε στους παριστάμενους ο 75 ετών σήμερα στενός συνεργάτης του Κωνσταντινου Καραμανλή επί σειρά ετών Θόδωρος Χαριτόπουλος.

Οι καραμανλικοί αποτελούσαν βέβαια πλειοψηφία. Παρόντες ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Αχιλλέας Καραμανλής, ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Κωνσταντίνος Σβωλόπουλος, ο συνεργάτης του Ιδρύματος καθηγητής Δημητρης Κερίδης, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Γιάννης Βαρβιτσιώτης, Γιάννης Παλαιοκρασσάς και Γιάννης Μαρίνος.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By