Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Καρασμάνης: Δεν με ενημέρωσε κανείς για το νομοσχέδιο

«Θα το υπογράψω αλλά θέλω λίγο χρόνο να το μελετήσω»

agrotourismos800_261113

Στην κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν έχει καμία ένσταση επί του νομοσχεδίου για τον αγροτουρισμό, προχώρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης επιχειρώντας να δώσει τέλος στις φήμες περί κυβερνητικής εμπλοκής, ωστόσο ανέφερε ότι το νομοσχέδιο έφτασε στα χέρια του, χωρίς προηγουμένως να τον ενημερώσει σχετικά κάποιος.

Μιλώντας το πρωί στο Real fm o κ. Καρασμάνης διέψευσε ότι έχει δημιουργηθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα εντός της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο και έσπευσε να διευκρινίσει ότι ζήτησε περισσότερο χρόνο να το μελετήσει γιατί, όπως ανέφερε, έφτασε στα χέρια του αργά το βράδυ της Πέμπτης.

«Δεν υπάρχει θέμα. Δεν ειπώθηκε καν από μένα ότι δεν υπογράφω, δεν είμαι εναντίον του νομοσχεδίου. Αντιθέτως το νομοσχέδιο αυτό έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα» σημείωσε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά : «Απλώς μας το έστειλαν την Πέμπτη αργά το βράδυ από το υπουργείο Τουρισμού και ζήτησα λίγο χρόνο για να το μελετήσω».

O  υπουργός τόνισε πως θα το υπογράψει εξήγησε όμως πως πρέπει να λυθούν « τα προβλήματα που αλληλεπικαλύπτει η μία διάταξη του υπουργείου Τουρισμού, το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο».

Ο κ. Καρασμάνης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «σημαντικό» αλλά  υπογράμμισε ότι χρειάζεται «ένα εύλογο χρονικό διάστημα» προκειμένου να διευθετηθούν «κάποιες μικροδιαφοροποιήσεις» που εντοπίζονται μεταξύ των δύο νομοσχεδίων και άφησε αιχμές πως δεν είχε έγκαιρη πληροφόρηση για τις διατάξεις του νόμου αναφέροντας: «Σε μένα ήρθε το νομοσχέδιο αργά το βράδυ της Πέμπτης. Δεν είχα καμία άλλη εμπλοκή σε αυτό, καμία άλλη πληροφόρηση. Δεν μου εστάλη τίποτα, δεν με ενημέρωσε κανείς».

By