Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Καρατζαφέρης: Δεν επιστρέφω με τίποτα στη ΝΔ

«Αν συνεχίσει η πολιτική μας να υφαίνεται από το Βερολίνο δεν έχω καμία θέση δίπλα στο Σαμαρά»

karatzaferis-laos

Στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στον realfm 97,8.

«Δεν επιστρέφω με τίποτα, αυτό είναι ξεκάθαρο. Μιλάω για συνεργασίες επάνω στο πλαίσιο αλλαγής πολιτικής», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε:

«Κύριοι, θέλετε να υπάρξει μια συνεργασία; Σε άλλη πολιτική, δηλαδή. Μιλάω για αλλαγή πολιτικής να λέμε και κανένα “όχι”.

Ποια είναι η πρόταση που κάνω εγώ στον κύριο Σαμαρά; Κύριε Σαμαρά, αν επιστρέψεις την ύφανση και την εκτέλεση της όποιας πολιτικής στην Αθήνα, εγώ έρχομαι να βοηθήσω.

Αν συνεχίσει η πολιτική μας να υφαίνεται και να εκτελείται από το Βερολίνο, το Λουξεμβούργο, το Παρίσι, και τις υπόλοιπες πρωτεύουσες ως περιοδεύων θίασος, κάθομαι στη θέση σου και λέω ότι δεν έχω καμία θέση μαζί σου.

Το μόνο που ζητάω: Εμείς αποφασίζουμε ως Έλληνες, από εκεί και πέρα αν θέλουν, εγώ είμαι εδώ».

Στο ερώτημα αν θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ. απάντησε:

«Δεν ετέθη θέμα για να πω. Θα πήγαινα αν είχα πειστεί ότι η παρουσία μου μπορούσε να αλλάξει την πολιτική. Εφόσον δεν έχω πειστεί περί αυτού, δεν έχω κανένα λόγο να πάω.

Το ζητούμενο ποιο είναι; Να αλλάξει η πολιτική προς όφελος της πατρίδας και ιδιαίτερα του λαού αυτής της χώρας. Εφόσον, λοιπόν αυτή η διάθεση δεν είναι εμφανής, δεν γίνεται».

By