Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Καρφιά» της οικογένειας Χένινγκ στη Βρετανική κυβέρνηση

Μετά την δολοφονία του άτυχου 47χρονου από το Ισλαμικό Κράτος

henning14n-2-web

Την περηφάνια της για τον δολοφονηθέντα σύζυγο και πατέρα Άλαν Χένινγκ εξέφρασε η οικογένεια του άτυχου Βρετανού οδηγού ταξί που βρήκε αποτρόπαιο θάνατο στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους.

Η σύζυγος του Μπάρμπαρα και τα παιδιά τους Λούσι και Άνταμ τόνισαν την τεράστια θλίψη που τους προκάλεσε ο χαμός του 47χρονου Χένινγκ και τον χαρακτήρισαν έναν «αξιοπρεπή» άνθρωπο γεμάτο αγάπη.

Ο Χένινγκ είχε απαχθεί στη Συρία πριν από περίπου εννέα μήνες και πιστεύεται ότι όλο αυτό το διάστημα ήταν όμηρος στα χέρια των τζιχαντιστών, μαζί με άλλους 20 Δυτικούς. Αποκεφαλίστηκε τις προηγούμενες μέρες και το Ισλαμικό Κράτος δημοσιοποίησε το φρικιαστικό βίντεο της εκτέλεσής του αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Η ανακοίνωση της Μπάρμπαρα Χένινγκ και των παιδιών τους κυριεύεται από απόγνωση για τον αποκεφαλισμό του, ενώ και ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, υποσχέθηκε να χρησιμοποιήσει «όλα τα μέσα και τα στοιχεία για να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι αυτής της αποτρόπαιας πράξης».

Ωστόσο, η οικογένεια του άτυχου 47χρονου οδηγού ταξί, έσπευσε να «καρφώσει» -με την ανακοίνωσή της- την κυβέρνηση, καθώς ισχυρίζεται πως δεν έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την απελευθέρωση του δικού τους ανθρώπου.

Η σύζυγος του Άλαν Χένινγκ αναφέρει: «Εκ μέρους ολόκληρης της οικογένειας, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση του Άλαν, όλους όσοι προσευχήθηκαν για την ασφαλή επιστροφή του και όσους καταδίκασαν τις πράξεις των απαγωγέων του».

Οι οικογένεια προσθέτει: «Οι προσπάθειές σας ήταν μια μεγάλη υποστήριξη για μας, και παίρνουμε δύναμη επειδή γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι στάθηκαν δίπλα μας ελπίζοντας για το καλύτερο. Ο Άλαν ήταν ένας αξιοπρεπής, γεμάτος φροντίδα άνθρωπος. Νοιαζόταν για την ευημερία των άλλων. Θα πρέπει να τον θυμόμαστε για αυτό εμείς, ως οικογένειά του, και είμαστε πολύ περήφανοι γι “αυτόν και τι πέτυχε. Πλέον χρειαζόμαστε χρόνο, ώστε να συμβιβαστούμε με την απώλειά του».

By