Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καρύδης: «Αν ο Μπαλτάκος έχει να πει ονόματα, ας τα πει καθαρά»

«δεν μπορούν να είναι στην κυβέρνηση όποια πρόσωπα έχουν κυβερνητικές ευθύνες και αποδειχθεί ότι έχουν τέτοιου είδους διαδρομές με τη Χρυσή Αυγή, με ένα ναζιστικό εγκληματικό κόμμα»

karidis

«Αν ο κ. Μπαλτάκος έχει να πει ονόματα ας τα πει καθαρά», τόνισε ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, στον Real Fm 97,8 αναφορικά με τις δηλώσεις του Τάκη Μπαλτάκου στη Realnews.

«Εμείς ως ΠΑΣΟΚ είχαμε μία καθαρή και αυστηρή θέση. Ήταν ατόπημα αυτό που έκανε ο κ. Μπαλτάκος. Οι πολιτικές του θέσεις ως γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου ήταν έξω από την λογική και τη δεοντολογία μίας κυβέρνησης εθνικής ανάγκης και εθνικής ευθύνης», σημείωσε ο κ. Καρύδης.

Ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την τοποθέτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου ότι «δεν μπορούν να είναι στην κυβέρνηση όποια πρόσωπα έχουν κυβερνητικές ευθύνες και αποδειχθεί ότι έχουν τέτοιου είδους διαδρομές με τη Χρυσή Αυγή, με ένα ναζιστικό εγκληματικό κόμμα».

«Ως ΠΑΣΟΚ είπαμε ταυτόχρονα ότι δεν μπορούμε να μπούμε σε ένα κυνήγι μαγισσών και να κάνουμε τους αστυνομικούς. Μία κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και εθνικής σωτηρίας πρέπει να προστατεύει και τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Ένας άνθρωπος ο οποίος κάνει τέτοιου είδους συνομιλίες, χρησιμοποιεί τέτοια γλώσσα για τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς, έχει ευθύνες και πρέπει να διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη».

Αναφορικά με τα σενάρια δολοφονίας του Χαράλαμπου Αθανασίου και του Νίκου Δένδια και τη συνέντευξη του υπουργού Δικαιοσύνης στη Realnews, ο κ. Καρύδης είπε:

«Αν οι κύριοι υπουργοί έχουν κάτι συγκεκριμένο οφείλουν να το κάνουν διότι πρέπει να προστατευθούν οι δημοκρατικοί θεσμοί. Ανεξάρτητα από τα πρόσωπα είναι δύο υπουργοί σε θέσεις- κλειδιά και θα πρέπει οι ίδιοι να πουν αν υπάρχουν τέτοια σενάρια».

By