Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επίκεψη Κασουλίδη στη Μόσχα

«Δεν πρόκειται να χαρίσουμε σε κανέναν την ιδιότητά μας ως κράτους-μέλους»

 

kasoulidisΤη Μόσχα ετοιμάζεται να επισκεφθεί ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, προκειμένου να προετοιμάσει την επικείμενη επίσκεψη του Ν. Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο κ. Κασουλίδης μετέφερε τη διαβεβαίωση του Ρώσου ομολόγου του Σεργκέι Λαβρόφ πως η στάση της Μόσχας παραμένει αναλλοίωτη έναντι της Λευκωσίας σε θέσεις αρχών επί του Κυπριακού και της άσκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

O κ. Κασουλίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Ρώσοι αντιλαμβάνονται πως δεν ευθύνεται η Κύπρος για όσα έχουν συμβεί μετά την απόφαση του Eurogroup. Επίσης, είπε ότι με τον Ρώσο ομόλογό του έχουν συζητήσει το θέμα της ενεργοποίησης συμφωνιών, που έχουν υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών.

Στο μεταξύ, την προσεχή εβδομάδα, ο κ. Κασουλίδης θα επισκεφθεί το Ισραήλ μαζί με τον υπουργό Εμπορίου, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί επίσκεψη του Ν.Αναστασιάδη στο Τελ Αβίβ, εντός Μαΐου. Ως προς τον προσανατολισμό της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης, ο Ιωάννης Κασουλίδης είπε ότι η Κύπρος, παρά την πικρία και την απογοήτευση για τη στάση των ευρωπαίων εταίρων, θα παραμείνει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός Ευρωζώνης.

 

 

By