Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κασσής: Αν δεν τον έλεγαν Μητσοτάκη δεν θα ήταν υπουργός

«Ο Βενιζέλος έχει τεράστιες ευθύνες που τον ανέχεται»

kassis-pasok

Στο στόχαστρο έχουν βάλει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την εφαρμογή του μέτρου της αξιολόγησης στους δημοσίους υπαλλήλους.

Μετά την οργισμένη ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, στην οποία μεταξύ άλλων,  χαρακτηριζόταν ο κ. Μητσοτάκης «όψιμος διπαραγματευτής» και του συστηνόταν «να μην κουνάει το δάχτυλο στο ΠΑΣΟΚ», σήμερα και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υπουργό  Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Αν δεν τον έλεγαν Μητσοτάκη, δεν θα ήταν υπουργός», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και έσπευσε να αποδώσει ευθύνες στον Ευάγγελο Βενιζέλο, επισημαίνοντας : «Ο κ. Βενιζέλος έχει τεράστιες ευθύνες που ανέχεται τον κ. Μητσοτάκη να είναι υπουργός».

Νωρίτερα είχε αντιπαρατεθεί για το ίδιο θέμα με τη βουλευτή της ΝΔ Τάνια Ιακωβίδου, η οποία υπογράμμισε πως  «δεν υπάρχει ένας δημόσιος υπάλληλος ο οποίος να κρίνεται ότι είναι ανεπαρκής και δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, όταν, την ίδια στιγμή, στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει η απόλυτη αξιοκρατία και η αξιολόγηση με το δευτερόλεπτο» και πρόσθεσε «μάθαμε το δημόσιο να είναι η παχιά αγελάδα, που την αρμέγουμε τόσα χρόνια».

Από την πλευρά του, ο κ. Κασσής διερωτήθηκε: «Λέει κανείς να μην γίνει αξιολόγηση; Είναι δυνατόν να λες από την αρχή ότι το 15% θα βάλω κάτω από τη βάση;».

By