Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κατάληψη της ΔΟΥ Βέροιας από αγρότες της Ημαθίας

 Αντιδράσεις  για το θέμα της τήρηση βιβλίων εσόδων- εξόδων αλλά και για τα «κόκκινα δάνεια»

agrotes

Σε κατάληψη της εφορίας Βέροιας προχώρησαν αγρότες της Ημαθίας, διαμαρτυρόμενοι κυρίως για το θέμα της τήρηση βιβλίων εσόδων- εξόδων αλλά και για τα «κόκκινα δάνεια». Σκοπός τους είναι, με τον τρόπο αυτό «να ασκήσουν περαιτέρω πίεση στην πολιτική ηγεσία ενόψει της αυριανής ψήφισης της τροπολογίας για τα φορολογικά θέματα των αγροτών», τόνισε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστας Λιολιόπουλος, μέλος της «Πρωτοβουλίας».

Στο μεταξύ, αγρότες σε διάφορες άλλες περιοχές της χώρες έχουν ήδη παρατάξει τα τρακτέρ τους σε δρόμους, ακολουθώντας τη «γραμμή» των Θεσσαλών. Τηρούν στάση αναμονής έως ότου οι συνδικαλιστές ανάψουν το «πράσινο φως» για το στήσιμο μπλόκων. Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής ΝΔ Πέλλας Κώστας Τσαούσκας, «το πιο πιθανό είναι να πραγματοποιήσουμε κινητοποίηση εν μέσω της έκθεσης Agrotica (30/1-2/2), στη Θεσσαλονίκη.Δεν αποκλείεται, όμως, νωρίτερα να στήσουμε μπλόκα, εφόσον ψηφιστούν οι διατάξεις για τα φορολογικά μας και δεν εισακουστούν οι θέσεις μας».

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι αγρότες στον Έβρο και τη Ροδόπη. Από την άλλη πλευρά, οι προσκείμενοι στο Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Αγροτών, τηρούν στάση αναμονής ενώ αντιπροσωπεία τους βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, προκειμένου να έχει συναντήσεις με στελέχη των υπουργείων: Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By