Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αποκλειστικό: Ποιος κρύβεται πίσω από το deal της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ;

Σύμφωνα με πληροφορίες του thepaper, ενδέχεται να βρίσκεται το κρατίδιο του Κατάρ

xrimatistirio600_311013

Με μια συμφωνία της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ το York Capital, εισέρχεται στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ όπως και της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, δημιουργώντας αίσθηση στην χρηματιστηριακή αγορά της Αθήνας, ενώ ήδη η  φημολογία κάνει λόγο για Big Deal με… «ουρά».

Ειδικότερα και σύμφωνα πάντα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, πίσω από την συμφωνία ενδέχεται να βρίσκεται το κρατίδιο του Κατάρ, που παρεμπιπτόντως  έχει βολιδοσκοπήσει ενεργειακές επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα είναι γνωστό πως το ισχυρό Εμιράτο «κτίζει» σταδιακά διεθνές χαρτοφυλάκιο στον κλάδο της ενέργειας.

Το παραπάνω σενάριο δε ενισχύεται υπό την οπτική γωνία πως τα 100 εκατ. ευρώ θεωρούνται εξαιρετική μεγάλη τοποθέτηση, για ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο όπως το York Capital, ενώ σημειώνεται πως τα hedge funds γενικότερα αποφεύγουν να αποκτούν στρατηγικές θέσεις.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια και ότι και να ισχύει η συμφωνία είναι σημαντική και αποτελεί μια ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης για μια οικονομικά που προσπαθεί να στηθεί στα πόδια της.

Α. Τάντουλος

(Visited 1 times, 1 visits today)
By