Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Εκτός κομματικής γραμμής ο Μιχελογιαννάκης

Κατά της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ο βουλευτής Ηρακλείου

mixelogiannakis

«Όχι» στην άρση της ασυλίας και των εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής λέει ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, κάνοντας γνωστό ότι σε τρεις περιπτώσεις, τις οποίες δεν κατονομάζει, θα ψηφίσει «παρών».

«Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία των εκατοντάδων σελίδων, την οποία μελέτησα, τρεις βουλευτές της Χ.Α. δεν ενέχονται πουθενά, άρα, άρση ασυλίας σε όσους πρέπει να δικαστούν και για τα υπόλοιπα ας αφήσουμε το λαό να κρίνει. Διαφορετικά, αν αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κρίνει τη δημοκρατία, πιθανόν να ζήσουμε στιγμές που π.χ. το ΚΚΕ ή ο ΣΥΡΙΖΑ να διώκονται ως παράνομα κόμματα. Στη Δικαιοσύνη το έγκλημα, στο λαό η δημοκρατία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης σημειώνει ότι τα ποινικά αδικήματα για τα οποία διώκεται η Χρυσή Αυγή θα τα εξετάσει η Δικαιοσύνη, όμως «το ιδεολογικό της πρόσημο της Χρυσής Αυγής δεν είναι θέμα νομικό, αλλά δημοκρατίας. Άρα, αν βγάλεις παράνομο το κόμμα, οφείλεις να στείλεις στην δικαιοσύνη τα χιλιάδες μέλη του».

Επικαλούμενος το άρθρο 29 του Συντάγματος, αφού αναφέρει ότι νόμιμα μπορεί κάποιος να ιδρύσει και να συμμετάσχει σε κόμμα, αρκεί να προάγει την δημοκρατία, καθώς τα κόμματα κρίνονται και έτσι πρέπει, μόνο από το λαό, με την ψήφο του, φέρει ως παράδειγμα την περίπτωση του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι τα μέλη του δεν είναι παράνομα, παρά την δοσοληψία Τσουκάτου. «Αλίμονο αν κριθούν εγκληματίες τόσα μέλη, που πολλά από αυτά δεν διαχειρίστηκαν ποτέ γκρίζα εξουσία και σαφώς το ΠΑΣΟΚ δεν κρίνεται εγκληματικό και παράνομο, αλίμονο αν αφήσουμε τα κόμματα να κρίνονται από την δικαιοσύνη και όχι από την λαϊκή ετυμηγορία», επισημαίνει.-

By