Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κατά του πολιτικού εξτρεμισμού ο Μπαρόζο

Σε ομιλία του ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρθηκε επίσης σε  ζητήματα της ανεργίας των νέων και ισότητας των Ευρωπαίων πολιτών

BAROZ

Μήνυμα κατά του πολιτικού εξτρεμισμού που ανέρχεται στην Ευρώπη έστειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατά την ομιλία του ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα, αγγίζοντας επίσης τα ζητήματα της ανεργίας των νέων, της ισότητας των Ευρωπαίων πολιτών, της ελεύθερης μετακίνησης εντός της Ε.Ε. αλλά και της τραπεζικής ενοποίησης.

Ο κ. Μπαρόζο τόνισε πως εν μέσω κρίσης «βλέπουμε την άνοδο του εξτρεμισμού από την άκρα δεξιά και την άκρα αριστερά», προειδοποιώντας πως η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει την πρόκληση του λαϊκισμού.

Υπογράμμισε πως δεν πρέπει να χαθεί μία ολόκληρη γενιά λόγω της ανεργίας, προσθέτοντας πως πολύ ορθά η ελληνική προεδρία έχει δώσει έμφαση στις κοινωνικές διαστάσεις.

Στρέφοντας το βλέμμα του στις Ευρωεκλογές του Μαΐου, ο κ. Μπαρόζο υπογράμμισε επίσης ότι θα πρέπει πριν από τις κάλπες του Μαΐου να έχει υπάρξει συμφωνία στο θέμα της τραπεζικής ένωσης, σημειώνοντας πως αυτό είναι το «κύριο καθήκον μας» πριν τις εκλογές.

Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη της ελεύθερης μετακίνησης εντός των συνόρων της Ε.Ε, σημειώνοντας πως συμβάλλει καθοριστικά «στην οικονομική ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα».

Μήνυμα πως η Ελλάδα διέψευσε τις Κασσάνδρες, τήρησε τις δεσμεύσεις της και τίμησε την υπογραφή της έστειλε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By