Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κατά του χάκινγκ η Κίνα

«Όχι» στη χρήση του διαδικτύου ως ένα νέο εργαλείο παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων εθνών

 

hackersΣτον απόηχο μιας σειράς πολύκροτων δημοσιευμάτων, που υποστηρίζουν ότι Κινέζοι χάκερς «εισβάλλουν» στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας διεμήνυσε σήμερα ότι η χώρα του δεν προσπαθεί να μετατρέψει τον κυβερνοχώρο σε νέο πεδίο μάχης.

Όπως σχολίασε ο Γιάνγκ Ζιετσί, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Πεκίνο «είμαστε αντίθετοι στη μετατροπή του κυβερνοχώρου σε ένα νέο πεδίο μάχης ή την χρήση του διαδικτύου ως ένα νέο εργαλείο παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων εθνών».

Στα τέλη Ιανουαρίου, πάντως, η εφημερίδα New York Times εξέδωσε ένα εκτενές δημοσίευμα, ισχυριζόμενη ότι είχε υπάρξει στόχος κυβερνο-επιθέσεων από Κινέζους χάκερς επί τέσσερις μήνες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι επιθέσεις ξεκίνησαν λίγο καιρό πριν τη δημοσίευση ενός πολύκροτου ρεπορτάζ σχετικά με τον πλούτο, που φέρεται να έχει συγκεντρώσει η οικογένεια του τότε πρωθυπουργού της ασιατικής χώρας, Γουέν Ζιαμπάο.

Η Κίνα, από την πλευρά της, αντιτείνει ότι ιστότοποι των υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών της χώρας έχουν αποτελέσει χιλιάδες φορές στόχο χάκερ από το εξωτερικό.

 

 

By