Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καταγγελία για εκατοντάδες νεκρούς από χημικά στη Συρία

Περισσότεροι από 65 νεκροί στα περίχωρα της Δαμασκού σύμφωνα με την αντιπολίτευση

chemicalsΜεγάλη επίθεση με χημικά όπλα που άφησε πίσω της εκατοντάδες νεκρούς στα περίχωρα της αναφέρει η αντιπολίτευση στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Το θέμα έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη διεθνή κοινότητα. Στο Παρίσι, η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ ανακοίνωσε πως ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ «θα ζητήσει από τον ΟΗΕ να μεταβεί στον τόπο της επίθεσης» και υπογράμμισε πως «αυτές οι πληροφορίες χρειάζεται προφανώς να ελεγχθούν και να επιβεβαιωθούν».

Στη Στοκχόλμη, ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπιλτ κάλεσε τη Συρία να επιτρέψει «επειγόντως» στους ερευνητές του ΟΗΕ να μεταβούν στον τόπο της επίθεσης για να γίνει γνωστό αν το καθεστώς έκανε ή όχι χρήση χημικών όπλων.

«Πρέπει να επιτραπεί επειγόντως στους ερευνητές του ΟΗΕ να έχουν πρόσβαση στο μέρος όπου φέρεται ότι έγιναν οι επιθέσεις με χημικά όπλα στο προάστιο της Δαμασκού», έγραψε ο Μπιλτ στο Twitter.

Νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ Ελ Αράμπι είχε επίσης καλέσει τους επιθεωρητές του ΟΗΕ να διερευνήσουν αμέσως τις πληροφορίες για τη χημική επίθεση.

«Ο γενικός γραμματέας αναφέρει σε δήλωσή του ότι εξεπλάγη για το γεγονός ότι αυτό το έγκλημα διαπράχθηκε στη διάρκεια της επίσκεψης μιας ομάδας διεθνών ερευνητών του ΟΗΕ, οι οποίοι ερευνούν ήδη για χρήση χημικών όπλων», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων MENA. «Κάλεσε τους επιθεωρητές να κατευθυνθούν αμέσως στην ανατολική Γούτα (προάστιο της Δαμασκού) για να προσδιορίσουν τι συνέβη».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By