Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καταγγελίες για «βάρδιες τρόμου» στον Ευαγγελισμό

Υπεράριθμοι ασθενείς, εντάσεις και συμπλοκές στην ψυχιατρική κλινική

nosokomes

Βάρδιες του… τρόμου δηλώνουν ότι κάνουν οι εργαζόμενοι στην ψυχιατρική κλινική του Ευαγγελισμού, καταγγέλλοντας «απάνθρωπες συνθήκες εργασίας τους» αλλά και τους σοβαρούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι οι ασθενείς, οι οποίοι σύμφωνα με τους εργαζόμενους, συνωστίζονται σε ράντζα στους διαδρόμους, με συνέπεια να δημιουργείται ένα εκρηκτικό κλίμα.

Σύμφωνα με έγγραφή επιστολή διαμαρτυρίας των εργαζόμενων προς τους αρμόδιους φορείς, η ψυχιατρική κλινική του Ευαγγελισμού εδώ και χρόνια δέχεται εισαγγελικές παραγγελίες για εξέταση και ανούσιες νοσηλείες, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα συχνά οι ασθενείς να ξεπερνούν τους 40-50 όταν η κλινική έχει μόνο 20 κλίνες.

Δεν είναι λίγες οι φορές σύμφωνα με τους εργαζόμενους, που εξαιτίας του συνωστισμού οι ψυχικά πάσχοντες (οι οποίοι είναι απαραίτητο να έχουν προσωπικό χώρο για να μένουν ήρεμοι) εκνευρίζονται και γίνονται «απρόβλεπτοί και δυνητικά επικίνδυνοι», ενώ δημιουργούνται εντάσεις και συμπλοκές που οι εργαζόμενοι καλούνται να χειριστούν.

«Αφορμή μπορεί να σταθεί η αρπαγή προσωπικών αντικειμένων του ενός από τον άλλον ή η κατάληψη ενός φορείου», περιγράφουν οι εργαζόμενοι. Επίσης, οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε φορεία πλάτους 55-60 εκατοστών στον διάδρομο «κινδυνεύουν να… πέσουν και να τραυματιστούν καθώς τα ψυχιατρικά φάρμακα συχνά προκαλούν ζάλη και αστάθεια».

 

Πηγή: Δημοκρατία

 

By