Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Καταγγελίες για επιθέσεις σε άτομα τρανς στην Αθήνα

Σε καταγγελία για συνεχιζόμενα περιστατικά επιθέσεων κατά διεμφυλικών (τρανς) γυναικών προχώρησε την Τετάρτη το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.)

prostitutes624_220114

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΔ, η πρώτη επίθεση έγινε λεκτικά την περασμένη Παρασκευή κατά παρέας τρανς γυναικών από ομάδα ατόμων στο κέντρο των Αθηνών στα Εξάρχεια.

Μια ημέρα μετά, το Σάββατο, το σωματείο καταγγέλλει ότι μιας τρανς γυναίκα δέχτηκε στην αρχή λεκτική και στη συνέχεια και σωματική επίθεση από ομάδα ανδρών σε συρμό του μετρό στη στάση «Πανεπιστήμιο».

Σύμφωνα με το ΣΥΔ μάλιστα, «οι αστυνομικοί που επιλήφθηκαν, μόλις αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για τρανς, προσπάθησαν να την αποθαρρύνουν από το να καταθέσει μήνυση και δεν ενέργησαν ώστε να σταματήσει η επίθεση σε βάρος της. Αντίθετα, οι δράστες εξακολούθησαν ανενόχλητοι, ενώπιον μαρτύρων – περαστικών, την τρανσφοβική τους εξύβριση, ενώ οι μόνες νουθεσίες απευθύνονταν προς το θύμα, προς το οποίο σύστηναν να σταματήσει να διαμαρτύρεται για τα σε βάρος της αδικήματα».

Το θύμα της δεύτερης επίθεσης εκτός από τους δράστες της επίθεσης, μήνυσε και τους αστυνομικούς για τα σε βάρος της αδικήματα, που τελέστηκαν με κίνητρο το μίσος για την ταυτότητα φύλου της, με την προανάκριση να έχει αναλάβει το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By