Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Προανακριτική: Καταθέτει ξανά, αύριο Πέμπτη, ο Ιωάννης Διώτης

Παρατείνονται μέχρι τις 17 Ιουνίου οι εργασίες της επιτροπής

proanakritiki

Αύριο Πέμπτη καταθέτει για 3η φορά στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ενώ πρόσφατα κατατέθηκε στην επιτροπή και η έκθεση των εμπειρογνωμόνων για το περιεχόμενο του προσωπικού του υπολογιστή.

Εντωμεταξύ την παράταση των εργασιών της μέχρι τις 17 Ιουνίου αποφάσισε η προανακριτική επιτροπή που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Στις 10 Ιουνίου αναμένεται να κατατεθεί στην επιτροπή το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους συγγενείς του Γ Παπακωνσταντίνου. Μάλιστα  θα εστιάσει πλέον  την έρευνα της στο αν έκαναν χρήση την επίμαχη περίοδο που ο ίδιος ο πρώην υπουργός,  είχε στα χέρια του τη Λίστα Λαγκάρντ  της  ευεργετικής διάταξης για επαναπατρισμό κεφαλαίων.  Για το λόγο αυτό θα ζητήσει στοιχεία από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Σε εκκρεμότητα παραμένει εντωμεταξύ το αν θα ζητηθεί νέα κατάθεση από τον δημοσιογράφο Γιωργο Μπαξεβάνη. Όσον αφορά την κατάθεση του επιχειρηματία Σάμπι Μιόνι που εμπλέκεται σε λογαριασμό ύψους 550 δολαρίων, σύμφωνα με επιστολή του προς την επιτροπή ζητά να του αποσταλούν ερωτήσεις στο ελληνικό προεξενείο του Ισραήλ προκειμένου να τις απαντήσει ή να μεταβεί στο Ισραήλ αντιπροσωπεία της επιτροπής. Στην σημερινή συνεδρίαση δεν έγιναν ερωτήσεις στην διευθύντρια του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού όταν η τελευταία επικαλέστηκε σοβαρό πρόβλημα υγείας και έτσι θα απαντήσει σε γραπτές ερωτήσεις.
 
By