Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καταλονία, Βενετία, Σκωτία και Αλάσκα στο μενού προσαρτήσεων της Ρωσίας

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια της Ρωσίας μετά την επιτυχημένη προσάρτηση της Κριμαίας;

BESTPIX Crimean Parliament Seeks Formal Union With Russia

Μία ηχογραφημένη συνομιλία έχει αναρτηθεί στο Internet και φέρεται να αποτελεί έναν τηλεφωνικό διάλογο μεταξύ δύο ρώσων πρεσβευτών. Αντικείμενο αυτής της συνομιλίας είναι τα ποια μέρη του κόσμου είναι τα επόμενα που θα προσαρτήσει η Ρωσία μετά την Κριμαία.

Η ηχογραφημένη συνομιλία διάρκειας πέντε λεπτών, έχει αναρτηθεί στο YouTube και υποτίθεται ότι είναι μια τηλεφωνική κλήση μεταξύ του Ιγκόρ Τσουμπαρόφ πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ερυθραία, και του Σεργκέι Μπακχάνεφ, πρέσβη στη Ζιμπάμπουε και το Μαλάουι. Ωστόσο η γνησιότητα της αμφισβητείται.

«Πήραμε την Κριμαία, αλλά δεν τελειώσαμε μάγκες!. Στο μέλλον θα προσαρτήσουμε την Καταλονία και την Βενετία, καθώς επίσης τη Σκωτία και την Αλάσκα», λέει η φωνή του ενός.
Μάλιστα τη λέξη Σκωτία την πρόφερε με την χαρακτηριστική ρώσικη προφορά.

Μετά από αυτό, ο ένας πρέσβης λέει «η Ρωσία θα πρέπει να κάνει μια κίνηση για όλες αυτές τις γ…. όμορες χώρες, όπως η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία».

Προσθέτει μάλιστα ότι «ο επικεφαλής της αποστολής της ΕΕ στην Ερυθραία είχε αναφέρει ως αστείο, ότι θα ήθελε η Ρωσία να «πάρει πίσω» Ρουμανία και Βουλγαρία».

Venetia

Στο τέλος, οι πρεσβευτές συμφωνούν ότι «είναι μάλλον καλύτερα να αφήσουμε τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τα «σκ… της Βαλτικής» στην ΕΕ για τώρα», και ο ένας από τους δύο λέει ότι θα ήταν «πιο ενδιαφέρον να πάμε για την Καλιφόρνια και το Μαϊάμι».

«Ακριβώς,» συμφωνεί ο άλλος. «Το Μαϊάμι κατοικείται κατά 95% από ρώσους πολίτες», λέει με τρανταχτό γέλιο.

«Έχουμε απόλυτο δικαίωμα να προβούμε σε δημοψήφισμα. Και γιατί να μην οργανώσουμε στο κάτω-κάτω της γραφής ένα δημοψήφισμα και στο Λονδίνο», συμπλήρωσε ο άλλος.

Είναι πιθανό η διαρροή της συνομιλίας να είναι η εκδίκηση για την πρόσφατη έξαρση των διαρροών των δυτικών διπλωματικών συζητήσεων για την Ουκρανία.

By