Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Καταπολέμηση της ηλεκτρονικής κατασκοπείας με επιστροφή στη… γραφομηχανή

Μετά τα πρόσφατα κρούσματα κατασκοπείας στη Γερμανία από την NSA, η κυβέρνηση της χώρας ψάχνει τρόπους να την αντιμετωπίσει και προχωρά σε μία λύση που κάποιοι θα μπορούσαν να την χαρακτηρίσουν οπισθοδρομική

grafomixani-1

Με στόχο την αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής κατασκοπείας, η Γερμανία φαίνεται να ακολουθεί το παράδειγμα της Ρωσίας και επαναφέρει και αυτή στις υπηρεσίες της τις γραφομηχανές.

Μετά τα πρόσφατα κρούσματα κατασκοπείας στη Γερμανία από την NSA, η κυβέρνηση της χώρας ψάχνει τρόπους να την αντιμετωπίσει και προχωρά σε μία λύση που κάποιοι θα μπορούσαν να την χαρακτηρίσουν οπισθοδρομική.

Η Γερμανία έχει πάρει σοβαρά τα γεγονότα κατασκοπείας και δεν αποκλείεται να επιστρατεύσουν πίσω στις υπηρεσίες τις γραφομηχανές, ώστε να μην υπάρχει έλεγχος από τις ΗΠΑ και την NSA, όπως δήλωσε σε γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ο πρόεδρος του κοινοβουλίου τηςχώρας, Πάτρικ Σενσμπουργκ.

Επίσης, έχει ήδη αρχίσει να γίνεται προσεκτική χρήση των smartphones από στελέχη της κυβέρνησης, ενώ και εκεί ψάχνουν λύσεις με αυξημένη κρυπτογράφηση.

Παράλληλα, έθιξε το ζήτημα ασφαλούς αποστολής email μεταξύ των υπηρεσιών και γενικότερα της ασφαλούς επικοινωνίας.

Η Ρωσία, πάντως, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα από τις γραφομηχανές, με τη δημιουργία των δικών της επεξεργαστών για την αποφυγή των όποιων πιθανοτήτων ηλεκτρονικής κατασκοπείας από τις ΗΠΑ.

By