Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Καταρρέουν οι πωλήσεις των iPad

Την κυριαρχία της στις πωλήσεις των τάμπλετ κινδυνεύει να χάσει η Apple

ipad-airOι πωλήσεις των iPad μειώθηκαν κάτω από το ένα τρίτο όλων των συσκευών αυτού του είδους το πρώτο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC.

Ενα χρόνο νωρίτερα, τα iPad της Apple αποτελούσαν το 40% των πωλήσεων όλων των τάμπλετ που πούλησε η Apple. Φέτος, το μερίδιο των iPad στην εν λόγω αγορά μειώθηκε κατά 19,1%.

Η Samsung καλύπτει όλο και περισσότερο την απόσταση με την Apple, αυξάνοντας το μερίδιο της στην αγορά των τάμπλετ κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες, στο 22,3%. Οπως προκύπτει από την έρευνα, δεν σημειώθηκαν μεταβολές στις πωλήσεις των υπόλοιπων εταιρειών, κάτι που σημαίνει ότι οι δύο βασικοί παίκτες της αγοράς παραμένουν η Apple και η Samsung, με τη δεύτερη να κερδίζει τους πελάτες της πρώτης.

1Oπως αναφέρει το Business Insider, η μείωση των πωλήσεων των iPad δεν αποτελεί έκπληξη. Οταν ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε τα κέρδη α” τριμήνου, οι πωλήσεις των iPad ήταν χαμηλότερες των εκτιμήσεων, στα 16,4 εκατομμύρια συσκευές, σημειώνοντας πτώση 16,1%.

2

Οπως δείχνει το σχετικό διάγραμμα, η υποχώρηση των πωλήσεων των iPad της Apple είναι σταδιακή, συνεχίζεται χρόνο με το χρόνο και έχει αρχίσει εδώ και καιρό. Δεν οφείλεται στην επιβράδυνση της ανάπτυξης της εταιρείας ή στη μεθεόρτια μείωση της ζήτησης. Οι πωλήσεις των iPad έχουν υποχωρήσει στο επίπεδο, που βρίσκονταν πριν από τρία χρόνια. Το τελευταίο τρίμηνο του 2013 το μερίδιο των πωλήσεων των iPad στην αγορά των τάμπλετ επίσης μειώθηκε 33,8% έναντι 38,2%.

Παρ” όλα αυτά, το iPad της Apple παραμένει ο “βασιλιάς” στις πωλήσεις, με ανάλογες τιμές (έως και 929 δολάρια στοιχίζει ένα iPad της σειράς iPad Air). Ωστόσο, φαίνεται ότι οι εν δυνάμει αγοραστές του είδους, φαίνεται ότι έχουν αρχίσει και εξετάζουν τόσο την ποιότητα όσο και την τιμή, ένας συνδυασμός που δεν φαίνεται να ευνοεί το “γίγαντα” της τεχνολογίας.

 

By