Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καταρρέουν τα σπίτια που έχτισε ο Μπραντ Πιτ για τους πληγέντες του τυφώνα Κατρίνα

Το οικολογικό ξύλο που χρησιμοποιήθηκε δεν άντεξε στην υγρασία της Νέας Ορλεάνης

1

Έπειτα από περίπου οκτώ χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό Κατρίνα που ισοπέδωσε τη Νέα Ορλεάνη, τα σπίτια που κατασκεύασε ο Μπραντ Πιτ για τους πληγέντες έχουν ήδη αρχίσει να καταρρέουν.

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, τουλάχιστον 30 από τα 100 «πράσινα σπίτια» που οικοδομήθηκαν χάρη στο ίδρυμα «Make It Right», που συνέστησε ο αστέρας του Χόλιγουντ έχουν ξεκινήσει να σαπίζουν και να εμφανίζουν σοβαρά προβλήματα.

Οι κατοικίες που έχουν κατασκευαστεί με οικολογικά υλικά που σέβονται το περιβάλλον και δεν περιέχουν καμία τοξική ουσία, αναμένονταν να αντέξουν τουλάχιστον 40 έτη, σύμφωνα με τις προδιαγραφές των υλικών. Ωστόσο, τα πρώτα σημάδια κατάρρευσης εμφανίστηκαν σε πολύ λιγότερο χρόνο καθώς χτίστηκαν την περίοδο 2008-2010.

«Το ξύλο άρχισε να γίνεται γκρίζο κι έπειτα μαύρο. Κάποια τμήματα λύγισαν και σε πολλά σημεία είχαν αναπτυχθεί μικροοργανισμοί», είπε μία από τους ενοίκους των σπιτιών αυτών.

1

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ιδρύματος, Τέιλορ Ρόιλ, το ξύλο των κατοικιών με την ονομασίαTimberSIL δε μπορούσε να αντέξει την υγρασία που επικρατεί στην περιοχή και αποτελεί σημαντικό πρόβλημα της Νέας Ορλεάνης.

«Δε συμβαίνει συχνά. Τα περισσότερα από τα νέα προϊόντα λειτουργούν σωστά και είναι καλά. Πάντα τα δοκιμάζουμε για να διαπιστώσουμε αν μπορούν να ευνοήσουν τις κατοικίες», συμπλήρωσε η Ρόιλ.

Ο Μπραντ Πιτ μόλις ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει πως άμεσα θα αντικατασταθούν τα προβληματικά τμήματα ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές.

1

(Visited 1 times, 1 visits today)
By