Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κατασχέθηκαν περίπου 11 τόνοι λαθραίου καπνού στη Φθιώτιδα

Τι αναφέρει η Αστυνομία για το περιστατικό που οδήγησε στη σύλληψη ενός 47χρονου

geg-xyma-kapnos

Στην παγίδα ενός αστυνομικού που προσποιήθηκε τον υποψήφιο αγοραστή για μεγάλη ποσότητα λαθραίου καπνού, έπεσε ένας 47χρονος που είχε εγκαταστήσει στο σπίτι του ένα κανονικό… καπνεργοστάσιο με το οποίο επεξεργαζόταν, παρήγαγε και συσκεύαζε σχεδόν 11 τόνους καπνού!

Ο αστυνομικός της Ασφάλειας Λάρισας ζήτησε 40 κιλά καπνού κομμένο και συσκευασμένο σε 80 αεροστεγή σακουλάκια των 500 γραμμαρίων και πλήρωσε 1.040 ευρώ σε χαρτονομίσματα που είχαν προσημειωθεί. Μόλις παρέλαβε το αφορολόγητο εμπόρευμα μέσω εταιρείας ταχυμεταφοράς στη Λάρισα, οι συνάδελφοί του εντόπισαν στην Μακρακώμη Φθιώτιδας τον 47χρονο αποστολέα και τον συνέλαβαν.

Στο σπίτι και σε αποθήκες του, βρέθηκαν συνολικά 10.030 κιλά μη βιομηχανοποιημένου καπνού σε άκοπα και ακατέργαστα φύλλα, άλλα 705 κιλά κομμένου και συσκευασμένου σε 1410 αεροστεγή σακουλάκια βάρους 500 γραμμαρίων καπνού, τέσσερα μηχανήματα για την κοπή, τη συσκευασία,  την αποξήρανση και τη ζύγιση του λαθραίου εμπορεύματος, πλήθος σακουλάκια, ταινίες συσκευασίας και διαφημιστικά αυτοκόλλητα και 38.035 ευρώ που είχε κερδίσει ο 47χρονος από το παράνομο εμπόριο!

Ακόμη, στην κατοχή του κατασχέθηκαν ένα παλιό κυνηγετικό όπλο, ένα αεροβόλο πιστόλι με τέσσερα μεταλλικά σφαιρίδια, 14 πολεμικά φυσίγγια των 7,62 mm, δύο αβολίδωτα πολεμικά φυσίγγια των 7,62 mm, ένα πολεμικό βλήμα πυροβόλου όπλου, τρία φυσίγγια τύπου φλόμπερ, ένα φυσίγγιο κρότου των 9 mm και ένα κινητό. Ο λαθραίος καπνός εστάλη στο Τελωνείο Στυλίδας για να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι, ενώ ο λαθρέμπορος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φθιώτιδας που του άσκησε δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και του νόμου περί όπλων. 

By