Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κατασχέσεις 2 δισ. για οφειλές προς τις εφορίες

Τους τρόπους με τους οποίους το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να… γεμίσει τα ταμεία του ανέπτυξε ο κ. Στουρνάρας.

Papoulias-Stournaras / ?????????-??????????Στα 2 δισ. ευρώ φτάνουν οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων φορολογουμένων που έχει πραγματοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών, μέσω των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης για φορολογικές οφειλές.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από αυτά έχουν ήδη ρευστοποιηθεί ήδη 400 εκατ. ευρώ από τα κατασχεθέντα. «Τους τελευταίους μήνες πάνω από 650 μπήκαν στη φυλακή, έχουν γίνει κατασχέσεις πάνω από 2 δισ. ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία εκ των οποίων έχουμε ρευστοποιήσει περίπου 400 εκατ. ευρώ. Τα δύσκολα όμως παραμένουν μπροστά μας», τόνισε.

Τέλος, αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως συνεχίζονται οι προσπάθειες για την πάταξη της φοροκλοπής.

«Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα επιβάλει φόρο της τάξης 2‰ σε επιχειρήσεις προκειμένου να αποφευχθεί η μείωση των συντάξεων. Είναι ένα μέτρο που το πήραμε, αλλά δεν το εφαρμόσαμε. Εφέτος τα καταφέραμε με άλλους τρόπους. Καλύψαμε το κενό και δεν μειώσαμε τις συντάξεις του ΟΑΕΕ. Ελπίζω να τα καταφέρουμε και του χρόνου», κατέληξε.

By