Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καταψηφίστηκε ο πρόταση δυσπιστίας για Μεϊμαράκη

Η Βουλή απέρριψε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του προέδρου της Βουλής

tsipras600_310314
Απορρίφθηκε με ψήφους 165 κατά (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Προέδρου της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη. Καταψήφισαν επίσης την πρόταση ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χρήστος Αηδόνης.

Σε σύνολο 241 ψηφισάντων βουλευτών «υπέρ» της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν 76 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑ και οι Νότης Μαριάς και Γαβριήλ Αβραμίδης από τους ΑΝΕΛ). Οι υπόλοιποι βουλευτές των ΑΝΕΛ απουσίασαν από την ψηφοφορία, όπως και το ΚΚΕ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία, επειδή αφορούσε τον ίδιο προσωπικά, δεν έκανε χρήση του δικαιώματός του.

Οι παρουσίες και οι απουσίες

  • Από τη ΝΔ έλειπαν ο Ανδρέας Ψυχάρης (για προσωπικού λόγους, έλειπε και στην ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου) καθώς και οι κ.κ. Βαρβιτσιώτης και Καλαφάτης, που βρίσκονταν σε τηλεοπτικές εκπομπές…
  • Από τον ΣΥΡΙΖΑ έλειπαν οι κ.κ.  Παπαδημουλης, Τσακαλωτος, Σταθάς, Κριτσωτάκης, Αγαθοπούλου, Ξανθός και Σταθάκης.
  • Από το ΠΑΣΟΚ απουσίαζε η Άντζελα Γκερέκου
  • Από τους ΑΝΕΛ έλειπαν όλοι οι βουλευτές, εκτός από τους κ. Μαριά και Αβραμίδη, που μπήκαν την ώρα της ψηφοφορίας και ψήφισαν «Ναι» στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ
  • Από τη ΔΗΜΑΡ δεν υπήρχαν απουσίες.
  • «Ναι» ψήφισαν και όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

 

Εκρηκτικό το κλίμα

Η συζήτηση, που προηγήθηκε, πραγματοποιήθηκε σε εκρηκτικό κλίμα με τον Πρόεδρο της Βουλής να την χαρακτηρίζει άδικη και να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για παιχνίδια με τους θεσμούς για μικροκομματικά οφέλη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για υποβάθμιση της βουλής.

By