Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κατεβαίνει και άλλο ο πήχης για τον κλάδο των επίπλων το 2014

Ο τζίρος έχει συμπιεστεί, με τις εκτιμήσεις να μιλούν για συνολικά έσοδα της τάξεως του 1,5 δισ. ευρώ

epiplaΣτην κόψη του ξυραφιού φαίνεται να βρίσκεται η αγορά του επίπλου και των ειδών οικιακής χρήσης με τους εκπροσώπους των εταιρειών να έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά μην μπορώντας να φρενάρουν την κατρακύλα των εσόδων τους.

Παράγοντες του κλάδου αναφέρουν ότι σήμερα η μέση αξία της απόδειξης δεν ξεπερνά τα 60 ευρώ, όταν πριν από μία πενταετία άνετα ξεπερνούσε τα 200 ευρώ. Την ίδια στιγμή, συμπληρώνουν, πηγές της αγοράς ενώ μέχρι και το 2010, η βόλτα στα μαγαζιά για αγορά επίπλων και πολύ περισσότερο ειδών οικιακής χρήσης ήταν συνηθισμένη σήμερα αποφεύγεται διά ροπάλου. Οι νέες αυτές καταναλωτικές τάσεις αποτυπώνονται με τον καλύτερο τρόπο στα οικονομικά δεδομένα του κλάδου που έχουν αλλάξει άρδην.

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το 2011 ο τζίρος της αγορά έπιανε τα 2,4 δισ. ευρώ για να πέσει στο 1,8 δισ. ευρώ την επόμενη χρονιά διαγράφοντας μία πτώση της τάξεως του 20%. Σήμερα ο τζίρος έχει συμπιεστεί ακόμη περισσότερο με τις εκτιμήσεις να μιλούν για συνολικά έσοδα της τάξεως του 1,5 δις. Ευρώ, ενώ οι προβλέψεις για του χρόνου κατεβάζουν ακόμη περισσότερο το πήχη στο 1,3 δισ. ευρώ.

Μολονότι δεν έχει φύγει ουσιαστικά καμία από τις επώνυμες αλυσίδες από τον κλάδο αυτές έχουν συρρικνώσει κατακόρυφα το δίκτυο των καταστημάτων τους με ότι συνεπάγεται αυτό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By