Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κατεπείγουσα έρευνα για το θάνατο του Ιλι Καρέλι

Εντολή για κατεπείγουσα έρευνα έδωσε ο εισαγγελέας της Άμφισσας, Νίκος Αντωναράκος, προκειμένου να ερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε ο 42χρονος βαρυποινίτης Ιλι Καρέλι

fylakes

Κατ’ επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Εισαγγελέας Άμφισσας Νίκος Αντωναράκος για να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι για την κακοποίηση του Αλβανού βαρυποινίτη που βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών.

Η έρευνα θα διεξαχθεί για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους στις φυλακές Μαλανδρίνου αλλά και στους αστυνομικούς στην Ιτέας όπου κρατήθηκε ο Αλβανός βαρυποινίτης πριν οδηγηθεί στις φυλακές της Νιγρίτας.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης από αρμόδιο Εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του θανάτου του κρατούμενου Ίλι Καρέλι που κρατείτο στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών.

Τη έρευνα θα διενεργήσει το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

fylakes600_1401114

Αντίδραση από την Αλβανία

Το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε σήμερα σε σχέση με το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλι Καρέλι, στις φυλακές Νιγρίτας.

Εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του για την τραγική απώλεια του Καρέλι και του δεσμοφύλακα, Γιώργου Τσιρώνη, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον Αλβανό κατάδικο, το υπουργείο Εξωτερικών ζητάει από την αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα και το Προξενείο της Θεσσαλονίκης να παρακολουθήσουν θεσμικά και εκ του σύνεγγυς την κατάσταση.

«Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις επιθέσεις κατά των αρχών επιβολής του νόμου, καθώς και κάθε πράξη βίας εναντίον των Αλβανών πολιτών που εκτελούν την ποινή τους σε φυλακές στην Ελλάδα. Ενθαρρύνουμε και ζητάμε από τις ελληνικές αρχές να αποσαφηνίσουν πλήρως το επεισόδιο, το οποίο θα επιτρέψει την παραπομπή στη δικαιοσύνη των υπευθύνων», αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας.

By