Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κατηγορίες για offshore λογαριασμούς του Ιταλού ΥΠ.ΟΙΚ.

Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας κατηγορείται για πέντε offshore τραπεζικούς λογαριασμούς.

GrilliΟ απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Βιτόριο Γκρίλι, κατηγορείται από τη μεγαλύτερη οικονομική εφημερίδα της χώρας ότι έχει πέντε offshore τραπεζικούς λογαριασμούς, ένας από τους οποίους φέρεται ότι χρησιμοποιήθηκε για να αγοραστεί ιδιοκτησία σε χαμηλότερη τιμή.

Η αγορά του ακινήτου από τον Γκρίλι είχε ήδη ελεγχθεί το Δεκέμβριο, όταν το πρακτορείο Bloomberg είχε μεταδώσει πως ο υπουργός δήλωσε στο εθνικό κτηματολόγιο ότι πλήρωσε λίγο περισσότερα από ένα εκατ. ευρώ γι” αυτή, παρά το γεγονός ότι έλαβε δάνειο 1,5 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει την αγορά ενώ ο Γκρίλι είχε διαψεύσει τον εν λόγω δημοσίευμα.

Μέσω του δικηγόρου του κατηγόρησε την εφημερίδα «Ιλ Σόλε 24 Όρε» ότι δημοσίευσε «συκοφαντικές κατασκευές» της πρώην συζύγου του, Λίζα Λοβενστάιν, με την οποία είχε εμπλακεί σεδιαμάχες λόγω διαζυγίου.

Η «Ιλ Σόλε 24 Όρε» επικαλούνταν δήλωση της Λοβενστάιν ότι ο Γκρίλι χρησιμοποίησε μερικά χρήματα από έναν από τους offshore λογαριασμούς του για να αγοράσει το 2004 ένα πολυτελές διαμέρισμα σε αριστοκρατική συνοικία της Ρώμης αξίας 2,2 εκατ. ευρώ.

Στο ίδιο δημοσίευμα, ο Γκρίλι διαβεβαιώνει πως όλοι οι offshore λογαριασμοί του έχουν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις του και επιμένει πως έχει πληρώσει κανονικά τιμολόγια για τις εργασίες ανακαίνισης. «Δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι μπορεί να έκανε η σύζυγός μου», πρόσθεσε.

Από το γραφείο του Γκρίλι δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φορολογικές δηλώσεις του για τα έτη 2003-2005 που δείχνουν ότι ο Γκρίλι είχε πληρώσει όλους τους φόρους για την περιουσία που είχε σε offshore και ότι την μετέφερε όλη πίσω στην Ιταλία το 2004.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By