Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

«Κατηγορώ» Κουβέλη κατά κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

«Διεύρυνση» του ευρωψηφοδελτίου με νέα πρόσωπα εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

kouvelis

Ως την τρίτη λύση στο δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ο Φώτης Κουβέλης τη συγκρότηση του πολιτικού πόλου «Δημοκρατικής Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία» που θα κατέλθει με κοινό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ οι δυνάμεις που συγκροτούν το ευρωψηφοδέλτιο, είναι αυτές της δημοκρατικής και μεταρρυθμιστικής Αριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της πολιτικής οικολογίας και του προοδευτικού κέντρου.

Ο ίδιος τόνισε ότι θα υπάρξει διεύρυνση της συμπαράταξης με την ένταξη νέων πολιτικών κινήσεων και προσώπων.

«Στη συμπαράταξη μας έχουν θέση όλοι οι πολίτες, που  αυτοτοποθετούνται ως αριστεροί, κεντροαριστεροί και κεντρώοι… Όλοι οι πολίτες που επιζητούν μια διαφορετική διέξοδο από την κρίση με ένα προοδευτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας.

Ο κ. Κουβέλης στην ομιλία του είπε  ότι οι δύο πολιτικοί πόλοι, αυτός της δικομματικής κυβέρνησης και αυτός του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να εντάξουν τη χώρα σε μια πορεία συντεταγμένης εξόδου από την κρίση και να την οδηγήσουν σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο.

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για λαϊκισμό και πως καλλιεργεί αυταπάτες για δήθεν ολική επαναφορά, χωρίς αλλαγές, κάτι που όπως είπε δημιουργεί διακινδύνευση για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

«Η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθούν  με πόλωση, όξυνση, πολλές φορές με εμφυλιοπολεμικό λόγο, να συσπειρώσουν κομματικά ακροατήρια» συνέχισε την κριτική του ο κ. Κουβέλης, τονίζοντας ότι αυτός ο δικομματισμός  «δεν αξίζει στην Ελλάδα και στους Έλληνες» καθώς εγκλωβίζει δυνάμεις και κρατά δέσμια τη χώρα.

By