Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κατρακύλησε η Wall Street για την εβδομάδα

Απώλειες άνω του 6% για τις τελευταίες 5 συνεδριάσεις σημείωσε ο Nasdaq 

stocks

Ακόμα μια αρνητική συνεδρίαση κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street για την Παρασκευή, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί για την αμερικανική αγορά, σε μια εβδομάδα που ξεχώρισαν οι απώλειες για το Nasdaq.

Ο Dow Jones έχασε 0,89% στις 10.027 μονάδες.

O Nasdaq έπεσε 1,33% στις 4.000 μονάδες, στο χαμηλότερο σημείο που είχε να βρεθεί από τις 3 Φεβρουαρίου.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,93% στις 1.816 μονάδες.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, οι δείκτες έγραψαν μεγαλύτερες απώλειες, καθώς κινήθηκαν ως εξής για τις τελευταίες 5 συνεδριάσεις:

Dow Jones: -3.29%
Nasdaq: -6.46%
S&P 500: -3.85%

Στα οικονομικά δεδομένα της ημέρας, δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,5% από τον προηγούμενο μήνα σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. χωρίς να περιλαμβάνονται οι τιμές τροφίμων και ενέργειας οι τιμές αυξήθηκαν 0,6%. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μικρότερη άνοδο κατά 0,1%, ενώ χωρίς να περιλαμβάνονται οι τιμές τροφίμων και ενέργειας κατά 0,2%.

Επιπλέον, περαιτέρω βελτίωση εμφάνισε η η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, με τον σχετικό δείκτη που καταρτίζει το University of Michigan σε συνεργασίας με την Thomson-Reuters να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των επενδυτών.

Ειδικότερα, ο αρχικός δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Thomson-Reuters/University of Michigan ενισχύθηκε στις 82,6 μονάδες τον Απρίλιο από 80,0 μονάδες στα τέλη του Μαρτίου και την αρχική μέτρηση των 79,9 μονάδων για τον Μάρτιο.

Η μέτρηση ξεπέρασε τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 81 μονάδες.
Με πληροφορίες από: capital.gr

By