Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κατρούγκαλος: Η αξιολόγηση είναι ένας προσχηματικός τρόπος για απολύσεις

«Είμαι υπέρ της αξιολόγησης που θα είναι αντικειμενική»

katrougalos

Προθάλαμος απολύσεων εκτιμά ότι είναι το σύστημα αξιολόγησης που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση στο δημόσιο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον real fm o κ. Κατρούγκαλος επισήμανε πως «η αξιολόγηση όπως την φέρνει και η τρόικα και η κυβέρνηση, πέρα από το ουσιαστικά είναι ένας προσχηματικός τρόπος για να καταλήξουμε σε απολύσεις, γίνεται με τρόπο σαν να βάζεις πρώτα το άλογο και μετά το κάρο» και πρόσθεσε «Η αξιολόγηση είναι το επιστέγασμα της προσπάθειας αναδιοργάνωσης της Διοίκησης. Πρώτα εξετάζεις τι ανάγκες θέλει να εξυπηρετήσει η Διοίκηση, φτιάχνεις νέα οργανογράμματα, προσδιορίζεις ένα περίγραμμα θέσης εργασίας, τι θα κάνει κάθε υπάλληλος και με βάση αυτό αξιολογείς»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως πρέπει να διερευνηθεί αφενός»αν είναι σκόπιμη η απόλυση των υπαλλήλων» και αφετέρου οι ανάγκες του δημοσίου και εξήγησε πως δεν συνιστά αξιολόφηση η πρόβλεψη «ότι εξ ορισμού ένα 15% των δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να θεωρηθεί ότι είναι κάτω από τη βάση και ένα ποσοστό άριστο».

Καταλήγοντας ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε χαρακτηριστικά «Είμαι υπέρ της αξιολόγησης που θα είναι αντικειμενική, θα έχει γίνει ως αποτέλεσμα συνεννόησης και με τους δημόσιους υπάλληλους. Όταν έχεις ένα εχθρικό δημοσιουπαλληλικό σώμα, δεν μπορείς να προχωρήσεις σε καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση. Επίσης θεωρώ σημαντικό και η ίδια η κοινωνία να έχει μία συμμετοχή στην αξιολόγηση».

By