Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κατσικάρης: «Έχουμε παίκτες που δεν απογοητεύονται» -δηλώσεις των διεθνών

«Μπορούμε να συνεχίσουμε ανάλογα. Θα πρέπει να σταθούμε στην καταπληκτική άμυνα που παίξαμε. Σε ό,τι είχαμε σχεδιάσει περιορίσαμε τον Μπογκντάνοβιτς. Ο Κώστας Παπανικολάου έκανε πολύ καλή δουλειά. Πήραμε ριμπάουντ, τρέξαμε, κάναμε ανοιχτά σουτ. Σουτάρουμε καλά. Έχουμε παίκτες που μπορούν να ευστοχούν στα σουτ από μακριά. Έχουμε παίκτες που δεν απογοητεύονται και δεν χάνουν τη συγκέντρωσή τους».

thumbnail (1)Φώτης Κατσικάρης, λίγο μετά τον θρίαμβο. Μιλάει και για τον αυριανό αντίπαλο: «Η Αργεντινή έχει πολύ ταλέντο. Υπάρχουν παίκτες που δεν τους γνωρίζουν πολλοί. Ο Καμπάτσο για παράδειγμα που είναι πολύ καλός. Υπάρχουν πολλοί, είναι επικίνδυνοι παίκτες. Ο Σκόλα ούτως ή άλλως θα σκοράρει. Είναι ένας παίκτης που δεν παίζει άμυνα αλλά σκοράρει…».

Για την ανάγκη άπαντες να παραμείνουν προσγειωμένοι μίλησε ο Κώστας Παπανικολάου μετά τη νίκη επί της Κροατίας:

«Ήμασταν άψογοι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα κάνοντας μεγάλη προσπάθεια. Ήταν μία νίκη και συνεχίζουμε χωρίς περαιτέρω λόγια. Δουλεύουμε κάθε ημέρα για το καλύτερο δυνατό και το καλύτερο δυνατό είναι η νίκη. Για το μέλλον, ας παίξουμε το επόμενο παιχνίδι και βλέπουμε. Το σημαντικό είναι να διατηρηθούμε υγιείς. Όταν η ομάδα πάει καλά, είναι δύσκολο να νιώσεις κούραση. Η Αργεντινή έχει απουσίες, αλλά παραμένει μία πολύ δυνατή ομάδα. Πρέπει να μείνουμε απόλυτα συγκεντρωμένοι».

Προσγειωμένος παρέμεινε ο Νίκος Ζήσης παρά την τέταρτη νίκη της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ.

«Δεν ήταν ένα από τα καλύτερά μας παιχνίδια στην επίθεση, αλλά κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα. Ήμασταν πιο σκληροί και δίκαια πήραμε τη νίκη. Εχουμε πίστη στις δυνατότητές μας και τώρα έχουμε ένα παιχνίδι που δίνει την πρώτη θέση. Το κακό είναι ότι αν νικήσουμε ξανά, στην Ελλάδα θα νομίζουν ότι πάμε για μετάλλιο. Δεν ξεμυαλιζόμαστε γιατί τελευταία έχουμε φάει πολλές σφαλιάρες. Η Αργεντινή είναι μία μεγάλη ομάδα που έχει υπερηφάνεια, αλλά και αδυναμίες. Το όνειρό μας είναι η διάκριση ξέρουμε όμως ότι είναι πολύ δύσκολο».

Το μυστικό του 4-0 στον όμιλο αποκάλυψε ο Γιώργος Πρίντεζης μετά τη νίκη επί των Κροατών:

«Από το πρώτο λεπτό μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι στο γήπεδο και παίξαμε καταπληκτική άμυνα. Περιορίσαμε τα ατού του αντιπάλου και νικήσαμε, αλλά τώρα πρέπει να κρατήσουμε πολύ χαμηλά τους τόνους διότι το αυριανό παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Κοιτάμε τα πράγματα όσο πιο αισιόδοξα γίνονται και προσπαθούμε να το διασκεδάσουμε ταυτόχρονα, άλλωστε η διοργάνωση είναι μικρή. Πρέπει να κερδίσουμε την Αργεντινή. Αν μπούμε με την ίδια πυγμή, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Στην ενότητα της Εθνικής μας ομάδας στάθηκε ο Κώστας Βασιλειάδης:

«Στα τέσσερα ματς δείξαμε ότι είμαστε μια ομάδα. Αυτό φαίνεται από το πώς πανηγυρίζουμε το κάθε καλάθι, από τις άμυνες και γενικά Σε κάθε ματς θα είμαστε καλύτεροι. Αύριο έχουμε ένα δύσκολο και σημαντικό ματς με την Αργεντινή. Δεν θέλουμε να βγούμε δεύτεροι Θέλουμε το 5-0 και την πρωτιά. Φέτος βλέπουμε σε κάθε ματς να έχουμε διαφορετικό σκόρερ, όλοι να βοηθούν στην άμυνα. Αυτό δείχνει πως είμαστε μια ομάδα και όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο».

 

By