Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κατσικάρης και διεθνείς μιλούν για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο…

Φώτης Κατσικάρης, Νίκος Ζήσης, Νίκ Καλάθης και Παπανικολάου υποκλίνονται στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, μιλούν με κολακευτικά λόγια για το ταλέντο του και τον χαρακτηρίζουν ως το νέο αστέρι της Εθνικής.

ÁÍÔÅÔÏÊÏÕÍÌÐÏ ÊÁÔÓÉÊÁÑÇÓ  ÐÑÏÅÔÏÉÌÁÓÉÁ ÔÇÓ ÅÈÍÉÊÇÓ ÁÍÄÑÙÍ ÓÔÏ ÊÁÑÐÅÍÇÓÉΣυγκεκριμένα, ο εκλέκτορας της Εθνικής και τρεις σωματοφύλακες της μίλησαν στην ιστοσελίδα, «roadtotheassociation.com» που φιλοξένησε αφιέρωμα στον «Κούνμπο», την ώρα που ο άσος των Μπακς δήλωσε «σεμνός, ταπεινός» και επεσήμανε πως «Είμαι ήρεμος άνθρωπος. Μερικές φορές μου αρέσει να πειράζω τους μεγαλύτερους. Είμαι, απλώς, ένα ταπεινό παιδί. Οι δικοί μου άνθρωποι με κρατούν στο έδαφος. Αλλά το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι, πρέπει να το απολαμβάνεις. Ακόμα κι αν παίζεις σε υψηλό επίπεδο δεν χρειάζεται να αλλάξεις ως άνθρωπος. Πρέπει να είσαι πολύ χαζός για να συμβεί αυτό».

Αναλυτικά τα όσα είπαν…

Φώτης Κατσικάρης: «Είναι νεαρός παίκτης που εξελίσσεται. Δεν έκανε απλώς ένα βήμα. Ήταν τεράστιο άλμα το ότι βρέθηκε από την Α2 στο ΝΒΑ. Δεν έχει αγωνιστική εμπειρία από ευρωπαϊκό ή εθνικό επίπεδο και φέτος του παρουσιάζεται η ευκαιρία, με την ενσωμάτωσή του στην ομάδα, να μάθει πράγματα και να βελτιωθεί. Για την ηλικία του είναι πολύ σοβαρός. Έχει πειθαρχία και μεγάλες απαιτήσεις από τον εαυτό του. Ως προπονητής μπορώ να πω ότι μου δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσω πολλά διαφορετικά σχήματα στην άμυνα και την επίθεση, λόγω της εξαιρετικής για το ύψος του ικανότητάς του στο χειρισμό της μπάλας».

Νικ Καλάθης: «Είναι εξαιρετικός παίκτης, ένα μεγάλο ταλέντο. Πρέπει να προσαρμοστεί λίγο στο ευρωπαϊκό στιλ παιχνιδιού, αλλά θα γίνει κι αυτό. Έχει πολύ μέλλον με την Εθνική. Επίσης, του αρέσει πολύ να κάνει πλάκες. Είναι μόλις 19 χρονών, ένα πραγματικά πολύ καλό παιδί».

Νίκος Ζήσης: «Στην περίπτωσή του όλα έγιναν γρήγορα, πολύ γρήγορα… Από την Α2 στο ΝΒΑ. Είναι ακόμα νέος, αλλά είναι πολύ καλό παιδί και καταλαβαίνει πως έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του, γιατί είναι πραγματικά προικισμένος. Τώρα, όλα είναι στο χέρι του. Του εύχομαι τα καλύτερα και πάνω από όλα υγεία. Να πατάει γερά τα πόδια του στη γη, γιατί κάποιες φορές τα πράγματα είναι δύσκολα όταν όλη προσοχή είναι στραμμένη πάνω σου. Εάν το κάνει αυτό, τότε κυριολεκτικά μόνο ο ουρανός θα είναι το όριο για εκείνον. Σίγουρα, είναι δύσκολο για εκείνον γιατί ήδη κάποιοι στην Ελλάδα του ζητούν να γίνει ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Ακόμα, όμως, είναι νωρίς. Μαθαίνει τώρα. Είναι πολύ καλό παιδί, με απίστευτο ταλέντο και μεγάλες προοπτικές. Νιώθω χαρούμενος που είναι στην ομάδα μας και είμαι σίγουρος πως σε μερικά χρόνια θα είναι από τους ηγέτες της».

Κώστας Παπανικολάου: «Είναι εξαιρετικό παιδί. Γνωρίζει πού βρίσκεται. Ξέρει πώς να αντιδράσει και πώς να φερθεί μέσα στην ομάδα. Εύχομαι να συνεχίσει να δουλεύει όπως τώρα. Πιστέψτε με, η Ελλάδα σε λίγα χρόνια θα έχει έναν πραγματικό σούπερ σταρ του ΝΒΑ στις τάξεις της».

By